Oct 24, 2023

A început conferința “Zilele Carierei în Industria Energetică 2023”

A început conferința “Zilele Carierei în Industria Energetică 2023”, organizată de Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni (AIEE) și Facultatea de Energetică!

Între 23-28 octombrie 2023, laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte al Facultății de Energetică din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București va fi electrizat de energia tinerilor elevi și studenți care sunt în căutarea unor oportunități de carieră sau care vor să descopere ce înseamnă să lucrezi în sectorul energetic, ce satisfacții îți poate aduce o carieră în acest domeniu atât de important și efervescent.

Evenimentul a debutat ieri, 23 octombrie, cu un panel de deschidere format din reprezentanți ai întregului spectru al sectorului energetic și cu o masă rotundă, care a reunit atât mediul universitar din toată țara, cât și mediul economic, pentru a dezbate provocările și oportunitățile învățământului energetic românesc.

Doamna Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Asociației Producătorilor de Energie Electrică – HENRO, a participat la deschiderea evenimentului și a transmis elevilor și studenților un mesaj de încurajare pentru alegerea pe care au facut-o sau urmează să o facă, aceea de a urma o carieră în industria energetică. De asemenea, a fost ridicată problematica practicticii studențești și a echilibrului între noțiunile teoretice și cele practice pe care le dobândesc studenții la finalizarea studiilor. Doamna Vlăsceanu a transmis că o prelungire a perioadei de practică ar fi benefică pentru dezvoltarea tinerilor profesioniști, însă mediul academic ar trebui să se consulte cu mediul de afaceri în această privință și să ajungă la o poziție comună, pentru a dezvolta programe de succes.

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.