Jul 12, 2023

Acțiunile Hidroelectrica intră la tranzacționare azi la Bursa de Valori București

Acțiunile Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, încep să se tranzacționeze azi la BVB sub simbolul H2O

Hidroelectrica (H2O) intră astăzi la tranzacționare după oferta publică inițală de succes derulată de Fondul Proprietatea (FP), unicul acționar mintoritar al companiei, alături de statul român. FP a vândut investitorilor instituționali și de retail întregul pachet de acțiuni de 19,94% din titlurile companiei pentru suma de 9,28 miliarde lei (circa 2 miliarde de euro), ceea ce constituie un record pentru piața româneasă de capital.

Prețul Final în oferta Hidroelectrica a fost stabilit la 104 RON per acțiune, preț de la care va începe tranzacționarea. Acționarii de retail care au subscris în primele cinci zile ale IPO au beneficiat de un discount de 3%.

Bursa de Valori București a decis includerea Hidroelectrica în indicii bursieri, din prima zi de tranzacționare, ia ponderea companiei în indicele pieței, BET, a fost stabilită la 14%

La evenimentul care marchează debutul tranzacționării, care va avea loc la sediul Băncii Naționale, vor participa premierul Marcel Ciolacu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, reprezentanţi ai pieţei financiar-bancare, ai autorităţii publice centrale şi directori de companii.

Sursa: E-nergia

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.