Jun 29, 2023

ALRO investește 11 milioane USD în instalația de reciclare ecologică. Se continuă programul de reducere a consumului de energie și de gaze naturale | InvesTenergy

Capacitatea de reciclare a companiei creste cu 60.000 tone pe an, în urma instalării a două cuptoare cu dublă cameră, a unui cuptor de mentinere și a instalației aferente de captare și tratare a gazelor arse

ALRO, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, a inaugurat o investitie de 11 milioane USD in tehnologie si protectia mediului, la unitatea sa de Eco-Reciclare din Slatina. Compania a instalat doua cuptoare cu dubla camera, un cuptor de mentinere si instalatia aferenta de captare si tratare a gazelor arse.

„Desi mediul de afaceri foarte provocator ne-a fortat sa ne adaptam planurile de dezvoltare pentru a ne mentine pozitia pe piata internationala, o directie strategica a ramas neschimbata, si anume angajamentul nostru de a creste eficienta si de a reduce consumurile totale, iar investitia in Instalatia de Reciclare Ecologica sprijina aceste planuri”, a declarat Marian Năstase, Presedintele Consiliului de Administratie al ALRO. „Suntem hotarati sa ne continuam eforturile pentru a diversifica portofoliul de produse, a creste eficienta si a reduce amprenta asupra mediului”.

In 2013, ALRO a pus in functiune Instalatia de Reciclare Ecologica (etapa I), constand dintr-un cuptor cu dubla camera, un cuptor cu inductie, un cuptor de mentinere si statia de captare si tratare a gazelor aferenta, avand ca scop furnizarea unei parti din aluminiul lichid din surse alternative, inlocuind partial aluminiul produs prin electroliza. Consumul specific de energie electrica al procesului de reciclare a deseurilor din aluminiu este cu 95% mai mic decat cel inregistrat pentru productia de aluminiu electrolitic, ceea ce are un impact pozitiv asupra costurilor totale de productie. De asemenea, aluminiul poate fi reciclat la infinit fara a-si pierde proprietatile, ceea ce il face un metal ideal pentru economia circulara si cu emisii reduse de carbon.

Urmand aceasta strategie, la sfarsitul anului 2023 capacitatea de reciclare a Companiei urmeaza sa fie marita cu circa 60.000 tpa, in urma instalarii a doua cuptoare cu dubla camera, un cuptor de mentinere si instalatia aferenta de captare si tratare a gazelor arse (etapa II). Proiectul reprezinta prima etapa de dezvoltare a Instalatiei de Reciclare Ecologica si va sustine decizia strategica a ALRO de a reduce dependenta de alimentarea cu energie electrica si de a creste productia cu valoare adaugata, precizează compania într-un comunicat.

Ca urmare a acestor investitii, ALRO face un pas important intr-o lume cu emisii scazute, deoarece compania a crescut constant capacitatea de reciclare a deseurilor de aluminiu, iar in curand va ajunge la 100.000 tone pe an deseuri solide din aluminiu reciclat. Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. – producatorul de aluminiu, Alum S.A. – producatorul de alumina, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – societatea de extractie a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producator de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding si de management, Global Aluminium Ltd. – societate de tip holding si Bauxite Marketing Ltd – marketing, Vimetco Trading – vanzari de aluminiu. Avand aceasta structura, Grupul a creat un lant de productie integrat, asigurand materiile prime pentru ALRO.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.