Jul 11, 2023

BCR: Suprasubscrierea acţiunilor Hidroelectrica, un semnal de încredere pentru companie şi un nou capitol pentru micii investitori

Suprasubscrierea acţiunilor Hidroelectrica de 4,7 ori reprezintă un semnal de încredere pentru companie şi deschide un nou calea pentru micii investitori, consideră Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

“Listarea Hidroelectrica bifează mai multe premiere pe piaţa de capital şi arată că Bursa de Valori Bucureşti beneficiază de o bună lichiditate a pieţei, dar şi că România este o economie cu un potenţial mare de creştere. Într-un context global marcat de incertitudine, suprasubscrierea acţiunilor de 4,7 ori reprezintă un semnal de încredere pentru Hidroelectrica. În plus, deschide un nou capitol pentru micii investitori, iar pentru noi, la BCR, este un semnal că trebuie să scalăm demersurilor de democratizare a accesului la informaţii de educaţie financiară şi dezvoltare investiţională. Ne bucurăm să fim parte din acest IPO de anvergură, atât din rolul de Codeţinători ai Registrului de Subscrieri, dar şi prin prisma faptului că Erste Group Bank AG, grupul bancar din care BCR face parte, este unul dintre Coordonatorii Globali ai acestei tranzacţii. (…) Considerăm că această ofertă a fost o oportunitate strategică, atât pentru investitorii locali, cât şi pentru cei internaţionali, să devină acţionari pentru un producător european de energie verde, care nu este doar un megatrend, ci una dintre industriile esenţiale pentru un viitor mai bun”, a declarat Sergiu Manea, relatează Agerpres.

“IPO-ul Hidroelectrica, care va fi listat la Bursa de Valori Bucureşti, este o tranzacţie strategică pentru România, cu implicaţii semnificative, inclusiv prin posibilitatea promovării la statutul de Piaţă Emergentă de către MSCI, unul dintre liderii în furnizarea de indici de referinţă la nivel global. România are în prezent statut de Piaţă de Frontieră, iar promovarea la Piaţă Emergentă ar însemna consolidarea încrederii investiţionale şi dezvoltarea pieţei de capital locale”, se arată în comunicatul BCR.

De altfel, listarea Hidroelectrica este cel mai mare IPO din România, al treilea ca mărime din Europa Centrală şi de Est până în prezent şi printre cele mai mari din Europa în acest an.

În ceea ce priveşte intenţia pentru zona de dezvoltare investiţională din partea clienţilor retail, BCR va continua demersurile de educaţie financiară pentru necesitatea construcţiei de siguranţă, sănătate şi independenţă financiară în timp, prin dezvoltarea unui portofoliu de economii şi investiţii diversificat.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România, cu un portofoliu 100% regenerabil. Compania va fi inclusă în indicele BET din prima zi de tranzacţionare la BVB, pe 12 iulie, după ce Fondul Proprietatea, administrat de Franklin Templeton, a acumulat 1,9 miliarde de euro din vânzarea integrală a pachetului de 19,94% din acţiunile Hidroelectrica.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.