Jul 12, 2023

Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, a cumpărat acțiuni în IPO-ul companiei

Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica, a cumpărat acțiuni în IPO-ul companiei, iar procesul de subscriere a fost foarte usor, dupa cum a declarat el, la evenimentul de listare a companiei la Bursa de Valori Bucuresti.

Hidroelectrica intră în indicele BET cu o pondere de 14,41%; H2O va avea o pondere de 29,9% din BET-NG.

Prețul Final în oferta Hidroelectrica a fost stabilit la 104 RON per acțiune. Acționarii de retail care au subscris în primele cinci zile ale IPO au beneficiat de un discount de 3%.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce privește cantitatea de energie produsă, și un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa. Grupul deține și operează 182 de hidrocentrale, cinci stații de pompare și un parc eolian ce sunt amplasate strategic în opt surcursale organizate geografic pe teritoriul României. Capacitatea de producție totală instalată a activelor hidroenergetice ale Societății este împărțită în hidrocentrale de acumulare, hidrocentrale pe firul apei și stații de pompare.

Societatea deține un portofoliu de producție 100% din surse regenerabile, cu o capacitate hidroelectrică de producere instalată de 6,3 GW și o capacitate eoliană onshore instalată de 108 MW în parcul eolian Crucea.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.