Feb 21, 2023

Enel X România a contractat pentru companii peste 40 de centrale fotovoltaice, în 2022

Compania Enel X România a fost aleasă de clienţi business pentru construcţia a peste 40 de centrale fotovoltaice, în 2022, un număr aproape dublu faţă de anul precedent, care vor asigura o producţie anuală de energie electrică de aproape 30.000 MWh.

Potrivit unui comunicat al companiei, centralele fotovoltaice au o capacitate totală de peste 26 MWp, iar investiţia în astfel de soluţii asigură un termen mediu de recuperare al acesteia de circa 5 ani.

Centralele fotovoltaice vor asigura o producţie anuală de energie electrică de aproape 30.000 MWh, contribuind la reducerea cu peste 5.400 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectele din 33 de localităţi însumează aproximativ 50.000 de panouri fotovoltaice, acoperind o suprafaţă totală de peste 100.000 de metri pătraţi şi vor fi instalate atât pe acoperiş, cât şi la sol.

Clienţii vor economisi aproape 6 milioane de euro în urma instalării acestor soluţii, prin scăderea costurilor cu energia activă consumată din reţea şi a costurilor asociate transportului, distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare, se precizează în comunicat.

“Ne-am depăşit obiectivele propuse şi am acumulat o experienţă relevantă în domeniu prin stabilirea de parteneriate strategice pe termen lung, pe fondul tendinţei actuale de creştere a performanţei energetice a companiilor. Oferim tehnologii şi echipamente de ultimă generaţie, cu fiabilitate ridicată, provenind de la producători consacraţi la nivel mondial pe piaţa sistemelor fotovoltaice. Investiţiile în surse de energie regenerabilă nu mai ţin cont doar de reducerea costurilor cu energia, un obiectiv esenţial pentru orice companie astăzi, ci şi de un mod nou de a privi viitorul într-o manieră sustenabilă”, a afirmat Laurenţiu Brumaru, Head of Marketing and Sales B2B, Enel X România.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel, lider în sectorul soluţiilor energetice avansate. Enel X România oferă soluţii de eficienţă energetică “la cheie” atât clienţilor industriali şi comerciali, autorităţilor publice locale, cât şi clienţilor rezidenţiali, oferind oamenilor, comunităţilor, instituţiilor şi companiilor un model alternativ care să respecte mediul înconjurător şi să integreze inovaţia şi tehnologia în viaţa de zi cu zi.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.