Mar 10, 2023

Energy FEST, mesaje transmise studenților de la UPB: Nu aveți oportunități mai mari ca în România pentru următorii 15 – 20 de ani. Fără specialiști nu se poate realiza nimic! A venit vremea celor din universitățile tehnice! | InvesTenergy

„Avem oportunități în domeniul energetic pe care nu le-am avut niciodată. Evident, fără specialiști nu se poate realiza nimic! Într-adevăr, au contat mai mult cei care se pricep la EBIDA, nu specialiștii din domeniul tehnic. A venit vremea celor din universitățile tehnice!”, s- a adresat Dumitru Chiriță, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE,  studenților prezenți la deschiderea EnergyFEST, cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi și sustenabilității, organizat de  Universitatea POLITEHNICA din București, în perioada 9-11 martie.

„Este timpul tinerilor. Sunt oportunități extraordinare în domeniul energiei”, a declarat și Elena Popescu, Director General în Ministerul Energiei. “Sectorul energetic a intrat într-o profundă transformare și necesită specialiști (mecanici, tehnicieni, ingineri)”.

„Ca oportunități și dezvoltare, este interesant pentru absolvenții UPB să rămână în România”, a spus Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), insistând pentru adaptarea/îmbunătățirea curriculei din universități în raport cu tranziția energetică și tehnologiile mature (eolian și solar) și cele noi (hidrogen, captare și stocare a carbonului, reactoare modulare mici etc). Să trimitem cât mai mulți studenți ERASMUS la studii în străinătate, acesta să fie un indicator de performanță în cadrul UPB, este recomandarea lui Nicolescu.

Pe aceeași linie, Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica, le-a transmis studenților din UPB: „Toată baza e pe voi. Nu aveți oportunități mai mari ca în România pentru următorii 15 – 20 de ani. Vă așteptăm să fiți parte din proiectele Nuclearelectrica”.

Mihnea Costoiu, Rector la UPB, a anunțat deschiderea primului laborator pentru Reactoare Modulare Mici – SMR la Universitatea Politehnica București. În perioada 9 – 11 martie, se desfășoară EnergyFEST, cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi și sustenabilității, organizat de POLITEHNICA din București.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.