Apr 24, 2023

Gabriel Andronache a renunțat la șefia Transelectrica pentru a face echipă cu George Niculescu la ANRE. Noul CEO al companiei este Ștefăniță Munteanu. Directoratul îşi desfăşoară activitatea cu 4 membri aflaţi în funcţie | InvesTenergy

Gabriel Andronache a renunțat la mandatul de membru provizoriu al Directoratului, inclusiv la funcția de Președinte, după numirea în funcția de vicepreședinte al ANRE.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ”Transelectrica” SA și-a informat acţionarii şi investitorii că, în conformitate cu atribuțiile sale statutare și legale, Consiliul de Supraveghere, în ședința din data de 24 aprilie 2023, a luat act de renunțarea la mandatul de membru provizoriu al Directoratului Companiei și implicit la funcția de Președinte al Directoratului a domnului Gabriel Andronache începând cu sfârșitul zilei de 23 aprilie 2023.

Totodată, Consiliul de Supraveghere a decis alegerea ca Președinte al Directoratului, denumit alternativ Director General Executiv sau Chief Executive Officer – „CEO” al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA, începând cu data de 24 aprilie 2023, a domnului Ștefăniță Munteanu, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (1) din Actul constitutiv al Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA.

Începând cu data de 25 decembrie 2021, Ștefăniță Munteanu ocupă poziția de membru al Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice. Cu un parcurs profesional atât în sectorul privat, cât și în sectorul public, Ștefăniță Munteanu deține expertiză în arii precum: management, industria energetică, marketing, vânzări și strategie. Munteanu s-a alăturat echipei de management executiv a CNTEE Transelectrica SA, din poziția de manager de vânzări indirecte din cadrul SC Electrica Furnizare SA AFEE Buzău, societate unde a ocupat anterior funcția de Director Adjunct (2019-2020), precum și consultant management. În ceea ce privește experiența dobândită în sectorul administrației publice, Munteanu a ocupat funcțiile de Secretar General Adjunct la Ministerul Turismului în perioada ianuariemai 2017, Consilier al Prim-Ministrului în perioada mai 2017 – ianuarie 2018, precum și de Consilier Secretar de Stat la Ministerul Apelor și Pădurilor (februarie 2018 – februarie 2019). Ștefăniță Munteanu a absolvit Facultatea de Management Marketing a Universității Româno-Americane, în anul 2006, dobândind o diplomă de licență aferentă profilului de economist. În prezent, Directoratul îşi desfăşoară activitatea cu membrii aflaţi în funcţie la data prezentului comunicat. Din Directorat fac parte: Ștefăniță Munteanu, Florin Cristian Tătaru, Cătălin Constantin Nadolu și Bogdan Toncescu.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.