Jun 30, 2023

George Niculescu îi asigură pe reprezentanții investitorilor din sectorul regenerabilelor: ANRE va lucra la eliminarea unor blocaje din legislația secundară, dacă acestea există! | InvesTenergy

„Experții din ANRE vor lucra la eliminarea unor blocaje din legislația secundară, semnalate de actorii din piața energiei, dacă acestea există, pentru a ne asigura că reglementările sunt cu adevărat în beneficiul sectorului și al consumatorilor. De aceea, așteptăm de la voi propuneri de soluții la problemele ce vizează dezvoltarea sectorului”, le-a transmis George Niculescu, Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, reprezentanților asociațiilor din sectorul regenerabilelor.

El s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor – RWEA (Asociația Română de Energie Eoliană), PATRES (Organizația Patronala a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România) și RPIA (Asociația Română a Industriei Fotovoltaice), la solicitarea acestora, pentru a discuta despre problemele investitorilor în ESRE, pe parte de reglementări. La întâlnire, alături de Președintele ANRE, a fost prezent și Viorel Alicuș, director general în cadrul ANRE.

Principalele teme de discuție au fost problematica racordărilor la rețea, termenele depășite în ceea ce privește racordarea la rețeaua electrică, precum și legat de Avizul Tehnic de Racordare.

“Apreciez interesul asociațiilor din sectorul regenerabilelor pentru un dialog deschis și transparent, încurajez să se vină cu propuneri și observații la reglementările ANRE în perioada de consultare publică și propun ca astfel de întâlniri să se organizeze ori de câte ori este necesar. De altfel, aceste recomandări sunt valabile pentru toți actorii pieței de energie, îi încurajez să participe activ în procesul de elaborare și consultare publică a actelor normative emise de Autoritate”, a precizat Niculescu.

La rândul lor, reprezentanții asociațiilor de profil spun că apreciază preocuparea și sprijinul ANRE în ce privește îmbunătățirea conectivității la rețea, care este esențială pentru implementarea surselor regenerabile.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.