Aug 16, 2023

Hidroelectrica a devenit cel mai important furnizor de energie electrică către clienții finali pe piață concurențială, înregistrând o cota de piață de 16,11% la finalul lunii aprilie (raport)

În cursul semestrului I, conform ultimei raportari a ANRE, Hidroelectrica a devenit cel mai important furnizor de energie electrica catre clientii finali pe piata concurentiala, inregistrand o cota de piata de 16,11% la finalul lunii aprilie, potrivit raportului semestrial, transmis Bursei de Valori București.

La jumătatea anului, compania raporta creante comerciale de 3.217.442 mii lei,  față de  1.350.677 mii lei, la finalul lui 2022.

Compania explica: “Creșterea creanțelor comerciale se datorează veniturilor nefacturate semnificative datorate întârzierilor in facturarea energiei electrice furnizate consumatorilor finali, ca urmare a implementării unui nou sistem de facturare pentru activitatea de furnizare si ca urmare a creșterii semnificative a numarului de clienți noi. Suma veniturilor nefacturate incluse în creanțele comerciale este 2.104.724 mii RON la 30 iunie 2023 (1.116.046 mii RON la 31 decembrie 2022).”

Clientii analizati individual reprezinta sume restante de la clienti pentru care Grupul considera ca exista un risc de neincasare neglijabil, arata compania.

Hidroelectica a raportat un profit net în creștere cu 46%, de la 2,6 miliarde lei, la 3,9 miliarde lei, în primul semestru, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

Hidroelectrica s-a listat in acest an la Bursa de Valori Bucuresti, prima zi de tranzactionare a actiunilor societatii fiind 12 iulie 2023, după un IPO în care Fondul Proprietatea și-a vândut deținerea de 20% din companie, pentru 1,9 miliarde euro. 80% din Hidroelectrica este în posesia statului român.

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.