Feb 21, 2023

Ministrul Virgil Popescu transmite din Spania: În viitorul apropiat vom crește procentul de energie renegerabilă pe care o vom consuma. Am încredere că vom finaliza cu celeritate proiectul centralei de la Iernut, care este foarte important pentru România | InvesTenergy

În viitorul apropiat vom crește procentul de energie renegerabilă pe care o vom consuma, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu, după ce a efectuat o vizită de lucru la compania Red Electrica, operatorul rețelei de transport de energie electrică de înaltă tensiune din Spania.

“Am văzut cum sunt integrate în sistemul național sursele de energie regenerabilă și am discutat despre o posibilă colaborare cu cei de la Transelectrica, pentru a prelua modelul de bune practici și în România. Împărtășim un interes comun și real pentru  a investi și acționa, pentru a lăsa o moștenire copiilor noștri”,  a precizat ministrul Virgil Popescu, într-o postare pe pagina de facebook.

El a participat la SPIREC, Conferința Internațională pentru Energie Regenerabilă. La ceremonia de deschidere,  prim – ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, a transmis că energia regenerabilă este o prioritate.

Virgil Popescu s-a întâlnit și cu vice-premierul și ministrul Tranziției Ecologice din Spania, Teresa Ribera.

“Am discutat despre cooperarea dintre România și Spania în domeniul energiei, în mod special în proiectul centralei de la Iernut. Am încredere că vom finaliza cu celeritate acest proiect, care este foarte important pentru România”, a precizat ministrul Energiei.

Tot din Spania, prin intermediul facebook-ului, ministrul Virgil Popescu a mai transmis:

România a luat măsuri pentru a se securiza energetic, dar a venit și cu soluții de protecție pentru Uniunea Europeană.

  • În acest sens, am semnat un acord cu Georgia, Ungaria și Azerbaidjan pentru construirea unui cablu submarin de transport de energie din surse regenerabile, care va alimenta UE.
  • Mai mult, suntem parte din proiectul de extindere către Europa Centrală și de Sud-Est a coridorului sudic de gaze, care pleacă din Azerbaidjan.
  • Pe lângă cele două măsuri esențiale, România vrea să extragă gazele existente din perimetrele care-i aparțin în Marea Neagră, își dezvoltă capacitatea nucleară civilă prin construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și prin punerea în funcțiune de reactoare mici modulare. De asemenea, prin PNRR avem proiecte de dezvoltare pentru susținerea investițiilor în hidrogen verde.

    Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.