Producătorul şi furnizorul de energie electrică Hidroelectrica (H2O) şi-a modificat calendarul raportărilor financiare pentru acest an, conform unui raport al emitentului publicat, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit noului calendar, compania îşi va publica rezultatele aferente primului semestru, respectiv cel de-al doilea trimestru, în data de 16 august, faţă de 30 august după cum fusese anunţat iniţial. În aceste condiţii, teleconferinţa cu analiştii şi investitorii a fost programată pentru 17 august (faţă de 31 august iniţial), iar aşa-numita “perioadă de tăcere” este 2-16 august (faţă de 16-30 august iniţial).

Rezultatele aferente trimstrului al treilea, respectiv pentru primele nouă luni ale anului, vor fi publicate în data de 14 noiembrie, iar teleconferinţa cu analiştii şi investitorii va avea loc în data de 15 noiembrie, după cum era anunţat iniţial.

Hidroelectrica a debutat la bursa noastră în data de 12 iulie, după cea mai mare ofertă publică din istoria BVB, prin care Fondul Proprietatea a vândut 19,94% din Hidro, întreaga deţinere în producătorul de energie, valoarea tranzacţiei ridicându-se la circa 9,3 miliarde de lei (1,88 miliarde de euro). 20% din ofertă a fost achiziţionată de retail şi restul de instituţionali.

Operaţiunea de piaţă s-a încheiat la preţul unitar de 104 lei. Astăzi, la ora 15:00, acţiunile H2O se tranzacţionau la preţul de 112,7 lei, cu 8,4% peste cel din ofertă.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce priveşte cantitatea de energie produsă, şi un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa. Societatea deţine un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile, cu o capacitate hidroelectrică de producere instalată de 6,3 GW şi o capacitate eoliană onshore instalată de 108 MW în parcul eolian Crucea.

Statul, prin Ministerul Energiei, deţine 80% din Hidroelectrica.

Sursa: Bursa.ro