Apr 4, 2023

Nagy-Bege:Preţurile la energie electrică sunt plafonate la niveluri destul de mici; investiţiile în eficienţă energetică nu sunt stimulate

România are o legislaţie destul de avantajoasă din punct de vedere al consumatorului şi preţurile sunt plafonate la nişte niveluri destul de mici, mai ales la energie electrică, motiv pentru care măsurile şi investiţiile în eficienţă energetică ar putea să fie limitate, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), citat de Agerpres. 

El a subliniat că sectorul energetic, mai ales în prisma crizei, este într-o schimbare din ce în ce mai rapidă.

Potrivit acestuia, România va avea nevoie de investiţii în reţele pentru a integra acele noi capacităţi de producţie de energie regenerabilă, pentru care, în cazul României, se oferă chiar şi finanţare din Fondul de modernizare. Vicepreşedintele ANRE a menţionat că 1,4 miliarde de euro au fost alocaţi din Fondul de modernizare pentru investiţii în reţele, un miliard pentru reţele de distribuţie şi 400 de milioane de euro pentru Transelectrica, pentru reţeaua de transport.

“Pe lângă aceste granturi, ne aşteptăm şi la investiţii din finanţări proprii ale distribuitorilor şi ale transportatorului”, a adăugat Zoltan Nagy-Bege.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.