Aug 9, 2023

Nuclearelectrica: Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei disfuncționalități în partea clasică a unității

Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în după-amiază zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară.

Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la deconectarea automată a Unității 1 de la SEN.

Deconectarea automată a Unității 1 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații.

În perioada următoare se vor efectua lucrări de remediere în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă, aplicabile în aceste situații.

Deconectarea automată a Unității 1 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectării Unității 1 la SEN.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.