Publicația EMERG – „Energie. Mediu. Eficiență. Resurse. Globalizare” (ISSN: 2457-5011, 2668-7003), realizată de către Asociația Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME), în colaborare cu editura AGIR, a primit acceptul de indexare și în baza de date SCOPUS Elsevier.
Astfel, publicația EMERG a obținut indexarea în trei importante baze de date internaționale: SCOPUS, EBSCO și Index Copernicus International. Dintre acestea, SCOPUS Elsevier este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial. Publicația are apariție trimestrială și este dedicată articolelor tehnice și științifice de înaltă calitate, care analizează aspectele cu care se confruntă în prezent energetica naţională şi internaţională.
Ca urmare a unei atente analize, realizate de către SCOPUS Content Selection & Advisory Board (CSAB), privind solicitarea CNR-CME de includere a publicației EMERG în baza de date SCOPUS Elsevier, răspunsul a fost: „Felicitări! Publicația dumneavoastră EMERG – Energie. Mediu. Eficiență. Resurse. Globalizare (EMERG), a fost acceptată pentru SCOPUS. Publicația cuprinde articole cu un înalt nivel științific și relevante pentru publicul internațional academic sau profesional în domeniu. Publicația are obiective clare, iar domeniul de aplicare și politicile revistei sunt în concordanță cu conținutul acesteia”.
Răspunsul SCOPUS CSAB confirmă faptul că publicația EMERG este în continuă creștere din punct de vedere al calității autorilor, al articolelor și al modului în care aceasta se aliniază cerințelor internaționale privitoare la procesul de editare a revistelor științifice. Publicația EMERG se adresează mediului de cercetare, mediului economic tehnic care deține activități de inovare / dezvoltare și mediului academic din domeniul Inginerie energetică, Inginerie electrică, Automatică și Ingineriei sistemelor și din domeniul Inginerie electronică și telecomunicații. SCOPUS este cea mai importantă bază de date bibliografică și bibliometrică în format online care cuprinde reviste științifice, este accesibilă prin intermediul internetului și oferă acces rapid la rezumatele și citările articolelor științifice din peste 18.500 de reviste științifice și internaționale publicate la peste 5,000 de editori științifici internaționali. Este o bază de date Elsevier, neutră din punct de vedere al sursei și organizată de experți în domeniu.
Colegiul Editorial al publicației EMERG invită autorii de lucrări din mediul de cercetare, mediul economic tehnic care deține activități de inovare/ dezvoltare și mediul academic din domeniul Inginerie energetică, Inginerie electrică, Automatică și Ingineriei sistemelor și din domeniul Inginerie electronică și telecomunicații să transmită articole originale pentru volumul IX, Nr. 2/2023, până la data limită de 20 mai 2023. Acestea vor fi publicate la finele lunii iunie 2023. Articolele pot fi transmise pe platforma online EMERG https://emerg.ro/papers/ Instrucțiunile EMERG pentru autori și modelul de redactare a articolelor se regăsesc pe pagina web a publicației EMERG: www.emerg.ro Informații suplimentare: emerg@cnr-cme.ro CNR-CME și Colegiul Editorial EMERG mulțumesc, și pe această cale, autorilor care au transmis până în prezent articole tehnice și științifice pentru publicația EMERG și așteaptă în continuare lucrări noi și originale, cu dorința unei frumoase și fructoase colaborări. Asociația Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) cuprinde cea mai mare rețea națională de specialiști din domeniul energiei şi este principala organizaţie din domeniul energiei din România, membru fondator al Consiliului Mondial al Energiei, din anul 1924. CNR-CME este o organizatie profesională, apolitică, neguvernamentală, fără scop lucrativ sau patrimonial, CNR-CME concentrează interesele diferitelor instituții și organizații din România interesate în problemele energiei și ale relației acesteia cu economia și cu mediul înconjurator, ale specialiștilor și ale societății civile.
Cititi mai multe pe https://www.investenergy.ro/publicatia-emerg-a-cnr-cme-este-indexata-in-bazele-de-date-internationale-scopus-ebsco-si-index-copernicus-international/