Aug 10, 2023

Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă fost reconectată la SEN. Va ajunge la puterea normală mâine dimineață

Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă a fosr reconectată la Sistemul Energetic Național în această diminață, potrivit programării inițiale.

Unitatea 1 a centralei nucleare, cu o capacitate de 700 MW, care s-a deconectat automat de la rețea acum două zile în urma unei avarii la partea clasică, a fost reconectată la SEN în această dimineață astfel că, la ora redactării acestei știri, centrala nucleară produce, cu cele două reactoare în funcțiune, la o putere de 812 MW.

Potrivit graficului înaintat de Nuclearelectrica, puterea Unității 1 va fi crescută treptat, astfel că ea va ajunge la regimul de exploatare normală mâine dimineață la ora 9.

„Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dupa-amiaza zilei de 8 august 2023 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasica a unităţii, fără impact pe partea nucleară. Specialistii CNE Cernavoda investigheaza cauza care a condus la deconectarea automata a Unitatii 1 de la SEN. Deconectarea automata a Unitatii 1 s-a produs in conditii de siguranta, toate sistemele unitatii functionand si raspunzand conform proiectului in astfel de situatii”, a anunțat compania acum două zile.

Sursa: E-nergia

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.