Feb 16, 2023

259 milioane euro pentru investiţii în baterii şi panouri fotovoltaice | InvesTenergy

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească de 259 de milioane euro, puse la dispoziţie parţial prin intermediul Facilităţii de redresare şi rezilienţă („FRR”), pentru a sprijini investiţiile în producţia, asamblarea şi reciclarea bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice, potrivit unui comunicat al instituției.

În cadrul schemei, care se va derula până la 31 decembrie 2024, ajutorul se va acorda sub forma unor granturi directe către companiile active în producţia, asamblarea şi reciclarea bateriilor, celulelor şi panourilor fotovoltaice şi panourilor, care sunt situate în zonele eligibile din România pentru ajutoare regionale.

Aceste zone sunt determinate în harta ajutoarelor regionale din România pentru perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2027, care precizează şi ajutorul de stat maxim care poate fi acordat per beneficiar în fiecare dintre aceste zone.

Surse: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.