Evenimente
din lumea
energiei

Energy Week Black Sea 2024

6 – 8 februarie 2024, București

Invest in Network organizează între 6 – 8 februarie 2024, la București, Energy Week Black Sea 2024, o conferință internațională dedicată dezvoltării surselor regenerabile de energie în regiunea Mării Negre. Evenimentul va reuni companii din sectorul energetic, reprezentanți ai mediului legislativ și ai instituțiilor financiare din România, Bulgaria, Ucraina, Moldova, Georgia și Turcia.

HENRO – Asociația Producătorilor de Energie Electrică este asociație parteneră la această conferință.

The Diplomat Bucharest Awards Gala 2023

13 decembrie, București

În această seară, în cadrul evenimentului The Diplomat Bucharest Awards Gala 2023, doamna Silvia Vlăsceanu a înmânat 2 premii unor companii de însemnătate mare pentru sectorul energetic din România.
 

FEL Awards Gala 2023

11 decembrie, București

Doamna Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al HENRO – Asociația Producătorilor de Energie Electrică a participat, ieri, la FEL Awards Gala 2023, cel mai mare eveniment de leadership din România dedicat tinerilor din energie.
“Vă încurajez să vă manifestați ingeniozitatea, competitivitatea și abilitățile de leadership de care dați dovadă zi de zi prin activitățile voastre de voluntariat. Vă felicit pentru crearea acestui for de discuții în care vă întâlniți și faceți schimb de idei pe diferite subiecte de interes din domeniul energetic!” a transmis doamna Vlăsceanu în cadrul evenimentului.

 

Gala Voluntarilor 2023, AIEE

5 decembrie, București

Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni (AIEE) a organizat, cu ocazia ZIlei Internaționale a Voluntarului, Gala Voluntarilor 2023, unde au fost recunoscute și celebrate meritele voluntarilor în desfășurarea multor evenimente, precum: Zilele Carierei în Industria Energetică, Forum – Carieră în Industria Energetică, Energy Fest, EUREL Field Trip Romania, vizite tehnice pentru studenți, workshop-uri și multe altele.

La gală a fost premiată și HENRO – Asociația Producătorilor de Energie Electrică, reprezentată de doamna Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Asociației. Vă mulțumim pentru acest premiu, care ne onorează, și pentru susținerea acordată la toate evenimentele!

Felicitări și LA MULȚI ANI tuturor voluntarilor!

 

Gala FOCUS ENERGETIC, 20 de ani de profesionalism

20 noiembrie 2023, București

La 20 de ani de la înființarea publicației, FOCUS ENERGETIC a reunit oamenii din energie la o gală de excepție, în care au fost aplaudate și premiate performanțele deosebite ale unor companii, asociații și ale oamenilor dedicați sectorului energetic.
Printre premianți, se numără și Asociația Producătorilor de Energie Electrică – HENRO, reprezentată la Gala FOCUS ENERGETIC de doamna Silvia Vlăsceanu, Directorul Executiv al Asociației.

 

Energy Forum -Ediția a X-a: “Strategia pentru iarna 2023-2024 în actualul context politico-economic”

14 noiembrie 2023, București

Doamna Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Asociației Producătorilor de Energie Electrică – HENRO, a participat la cea de-a X-a ediție a conferinței “Energy Forum – Strategia pentru iarna 2023-2024 în actualul context politico-economic”. Regăsiți, în continuare, declarația doamnei Vlăsceanu:

 

Conferința ”Provocările iernii 2023 – 2024 pentru sectorul energetic românesc”

27 octombrie 2023, București

Astăzi a avut loc ediția a XI-a a conferinței ”Provocările iernii 2023 – 2024 pentru sectorul energetic românesc”, organizată de publicația FOCUS ENERGETIC. În cadrul evenimentului, la care au participat reprezentanți din toate ramurile sectorului energetic, a fost analizat nivelul actual de pregătire pentru sezonul rece și eventualele riscuri care pot apărea în această perioadă pentru alimentarea utilizatorilor finali. Concluzia generală este că, momentan, având în vedere prognozele actuale privind starea meteorologică, suntem pregătiți să trecem iarna fără probleme, în principal datorită nivelului ridicat de înmagazinare a gazelor naturale, a rezervelor din lacurile de acumulare și a stocurilor de cărbune.

 

A început conferința “Zilele Carierei în Industria Energetică 2023””

23 octombrie 2023, București

A început conferința “Zilele Carierei în Industria Energetică 2023”, organizată de Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni (AIEE) și Facultatea de Energetică!

Între 23-28 octombrie 2023, laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte al Facultății de Energetică din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București va fi electrizat de energia tinerilor elevi și studenți care sunt în căutarea unor oportunități de carieră sau care vor să descopere ce înseamnă să lucrezi în sectorul energetic, ce satisfacții îți poate aduce o carieră în acest domeniu atât de important și efervescent.

 

A 2-a iarnă de război în energie, Profit Energy Forum”

19 octombrie 2023, București

Astăzi are loc a VII-a ediție a Forumului ”A doua iarnă de război în energie”, organizată de publicația Profit.

Dna Silvia Vlăsceanu, Directorul Executiv al HENRO, s-a alăturat evenimentului și a discutat subiecte de actualitate la nivel național și european:

 

PEOPLE EMPOWERING BUSINESS FORUM 2023 | ediția XIX

19 octombrie 2023, București

Ca urmare a schimbărilor fără precedent din ultimii doi ani în modelele locului de muncă atât pentru angajați, cât și pentru companii, anul acesta a oferit angajatorilor din toate industriile șansa de a analiza mai profund modul în care organizația și echipele lor s-au adaptat la aceste schimbări si se pare ca si anul acesta este un an plin de provocari pentru piata muncii, in contextul intregii economii.

Summitul de Energie 2023, Newsweek România”

18 octombrie 2023, București

Astăzi a avut loc Summitul de Energie 2023, organizat de Newsweek Romania, eveniment care a reunit numeroși experți din sectorul energetic românesc.

Dna Silvia Vlăsceanu, Directorul Executiv al HENRO – Asociatia Producatorilor de Energie Electrica, a participat la evenimet și a dezbătut subiecte de interes, precum viitorul aspect al pieței de energie electrică în contextul noilor provocări, despre provocările și oportunitățile prosumatorilor.

 

GREEN POWER SUMMIT

17-18 octombrie 2023, București

Summitul regional va reuni experți internaționali, autorități guvernamentale naționale, lideri din domeniul energiei curate, investitori, proprietari de afaceri, dezvoltatori de tehnologii din întregul lanț valoric energetic pentru a explora noile oportunități și provocări cu care se confruntă România în noua eră a energiei verzi.

Gala dedicată specialiștilor “Să punem OAMENII din ENERGIE în LUMINĂ”

10 octombrie 2023, București

Cea de-a III-a ediție a Galei dedicată specialiștilor – “Să punem OAMENII din ENERGIE în LUMINĂ”, organizată de publicația InvesTenergy, a găzduit, astăzi, experți cu renume, specialiști din companii și din mediul legislativ, tineri entuziaști aflați la început de drum spre o carieră de succes în energetică, pentru a aplauda performanțele deosebite ale oamenilor care muncesc cu dedicare și devotament în sectorul energetic.

 

GREEN MOBILITY CONFERENCE

05 octombrie 2023, București

Conferința își propune să se adreseze întregii comunități GREEN MOBILITY CONFERENCE și reprezentanților industriei auto, furnizorilor de energie electrică și a dezvoltatorilor producătorilor de stații de încarcare. CONFERINȚA DE MOBILITATE ELECTRICĂ reprezintă o platformă ce iși dorește să sublinieze importanța inovațiilor tehnologice, cum ar fi electrificarea, conectivitatea și automatizarea adaptate la noile tendințe de consum. Sesiunea de discuții iși propune să evidențieze principalele evoluții ale proiectelor de e-mobilitate în Romania in 2023.

 

More Renewables for Romania

03 octombrie 2023, București

Energynomics organizează More Renewables for Romania – eveniment dedicat investițiilor pentru tranziția verde!

Marea majoritate a proiectelor din surse regenerabile din România nu au ajuns încă în stadiul operațional. Peste 10.000 de MW în capacități nou-instalate vor face obiectul unor intense restructurări și schimbări de proprietate în următoarele 12-24 de luni.

Gala Club Antreprenor, ediția a XII-a

28 septembrie 2023, București

Săptămâna trecută, în cadrul celei de-a XII-a ediții a Galei Club Antreprenor, Asociația Producătorilor de Energie Electrică – HENRO a primit premiul pentru demararea unor investiții de anvergură a companiilor membre, investiții care vor asigura securitatea sistemului energetic național.

SMART TRANSFORMATION FORUM

27 septembrie 2023, București

Acest eveniment își propune să împărtășească cele mai bune practici și perspective asupra proiectelor de orașe smart și să servească asemenea unei platforme de discuții privind modul de eficientizare a orașelor și a zonelor rurale, făcându-le mai durabile și mai adaptabile la provocările lumii moderne.

ENERGIA ÎN PRIZĂ

26 septembrie 2023, București

Ziarul BURSA organizează a XI-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, ce va avea loc în data de 26 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Sheraton Bucharest, sala Platinum, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Bucureşti.

Evenimentul se va desfăşura cu participare fizică, fiind transmis, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de Youtube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM. FORUM & AWARDS

14 septembrie 2023, București

THE DIPLOMAT – BUCHAREST organizeaza cea de-a a 4-a ediție a SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM, urmat de  GALA PREMIILOR ÎN SUSTENABILITATE. Evenimentul este dedicat recunoașterii performanței inițiativelor, proiectelor, companiilor și liderilor din companiile ce operează în diversele industrii din România.

SIREN SIMPOZIONUL ROMAN AL ENERGIEI

11-13 septembrie 2023, București

SIREN este un simpozion național având drept temă principală – sectorul energetic românesc abordată în toată complexitatea și problematica ei actuală, într-o dezbatere completă, de la strategia națională, la problemele celui mai mic consumator de energie și invers

PRIA ENVIRONMENT CONFERENCE ROMANIA

01 august 2023, București

PRIA ENVIRONMENT CONFERENCE ROMANIA aduce împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale.
 
În cadrul conferinței PRIA Environment din 1 augut 2023 veți afla noutățille legislative, veți avea acces la analize și studii de caz la un nivel înalt

SECURITATEA ENERGETICĂ A ROMÂNIEI Se investește pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, Hidroelectrica vine la Bursa de la București

30 iunie 2023, București

CLCC Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării a organizat dezbaterea “SECURITATEA ENERGETICĂ A ROMÂNIEI Se investește pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, Hidroelectrica vine la Bursa de la București” în care se vor dezbate tematici precum securitatea energetică a României și reducerea dependenței de importuri, dar și alte teme de interes.

  PROSUMATORUL – UN JUCĂTOR TOT MAI IMPORTANT ÎN PIAȚA ROMÂNEASCĂ DE ENERGIE

  27 iunie 2023, București

  “Prosumatorul – un jucător tot mai important în piața românească de energie” – reprezină o preocupare constantă în sectorul energetic, motiv pentru care paneliștii vor încerca să găsească soluții de dezvoltare durabilă a sectorului, respectiv de reducere a emisiilor în condițiile creșterii securității energetice și asigurării unui acces suportabil al consumatorilor la energie.

  Pria Renewable Energy Conference

  22 iunie 2023, București

  Știm cu toții că tranziția energetică în curs ridică provocări existențiale pentru industria energetică din România. Cum putem profita de avantajele pe care le are România, de infrastructura deja creată?

  NuclearEurope 2023

  20-21 iunie 2023, Lyon

  Conferința NuclearEurope2023 se focusează asupra energiei nucleare, atât ca industrie strategică europeană, cât și ca factor facilitator pentru o bază industrială europeană mai mare cu emisii scăzute de carbon.

  ENERGY FOCUS 2023

  13 iunie 2023, București

  Scopul acestui eveniment este să construiască un tablou al momentului în ceea ce privește sectorul energetic din România, încercând să identifice probleme și trenduri și să găsească împreună cu factorii implicați soluții viabile pe termen lung și în conformitate cu normele internaționale.

  WASTE MANAGEMENT FORUM

  08 iunie 2023, București

  Tendințele emergente în managementul deșeurilor răspund cererii tot mai mari din partea industriilor pentru operațiuni autonome, digitalizare și durabilitate. Industria automatizează din ce în ce mai mult procese precum sortarea, colectarea și eliminarea deșeurilor. Tehnologiile moderne și disponibile sunt puse în slujba eficientizării proceselor de gestionare a deșeurilor și educația continuă în rândul comunităților sociale dar și în cadrul diferitelor organizații de business și instituționale conduc către schimbarea mentalității colective cu privire la protejarea mediului, eficientizarea costurilor și prezervarea resurselor energetice.

  Energy Tech Day 2023 | Ediția a IV-a

  07-08 iunie 2023, București

  Energy Industry Review organizează cea de-a patra ediție a Energy Tech Day – Going Carbon Neutral: Responsible Technology Investments în perioada 7-8 iunie 2023, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

  Anul acesta aduce câteva provocări energetice în care experții identifică principalele riscuri și oportunități cu care se va confrunta sectorul energetic în 2023.

  Energy Strategy Summit 2023

  07-08 iunie 2023, București

  Pentru al 9-lea an la rând, Energynomics organizează summitul care-i reuneşte cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România, pentru o analiză a strategiilor naționale, europene şi corporative.

  Educație financiară pentru dezvoltarea economică și creșterea afacerilor

  18  mai 2023, București

  Evenimentul a fost organizat de Ziarul News în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA și reprezintă un prilej de conștientizare la nivel individual și antreprenorial a nevoii de educație financiară într-o economie aflată într-o dinamică continuă, contribuind la susținerea afacerilor de succes și o mai mare satisfacție pentru toți cei implicați.

  Romanian Solar Summit 2023

  18  mai 2023, București

  Romanian Solar Summit 2023 este cea mai mare conferință dedicată exclusiv industriei fotovoltaice din țară aducându-i la aceeași masă de discutii pe cei mai importanti jucători activi din piata de specialitate, dar și companii și experti din domenii conexe, precum și reprezetanți ai autorităților competente în domeniu.

  Economia hidrogenului în România: Decarbonizarea transporturilor și industriei

  17  mai 2023, București

  Evenimentul “Economia hidrogenului în România: Decarbonizarea transporturilor și industriei”” a reunit reprezentanți din mediul politic și economic pentru a discuta despre potențialul și impactul hidrogenului în transformarea sistemului energetic românesc, precum și despre decarbonarea transporturilor și a industriei.

  Bucharest Leaders Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath

  11 – 29 mai 2023, București

  Capitala este, în această perioadă, punctul de referință pentru dezbaterile centrate pe problemele cele mai arzătoare. Încă de săptămâna trecută a început ”Bucharest Leaders Summit: The future is now. Perspectives of the aftermath”, al 15-lea eveniment din seria ”Împreună protejăm România”.

  Energy CEO Forum & Awards Gala 2023

  10 mai 2023, București

  Gala The Diplomat-Bucharest, ajunsă la cea de-a 12-a ediție, este un eveniment de elită și o platformă de recunoaștere, recompensare și sărbătorire a succesului celor mai proeminente companii, proiecte și persoane care acționează în domeniul energetic din România.

  Evenimentul acționează ca o platformă informațională de dialog și schimb de cunoștințe dedicată liderilor, companiilor și managerilor din industrie, cu scopul de a prezenta cele mai recente actualizări și perspectiva transformării sectorului energetic din România.

   

   

  Forum: Carieră în industria energetică 2023

  8-14 mai 2023, București

  Evenimentul este adresat, în principal, tinerilor ingineri și studenților din domeniul energetic și își propune să ofere informații despre programele de practică, internship, locuri de muncă și programe de dezvoltare profesională ale tinerilor în cadrul companiilor partenere.

  WORKPLACE OF THE FUTURE

  27 aprilie 2023, București

  Cum arată piața muncii în prezent și la ce să ne așteptăm în continuare în 2023? Dar locul de muncă al viitorului? Evoluțiile și ajustările realizate în cadrul pieței sunt rezultatul cerințelor și nevoilor unei noi generații de antreprenori, de lideri de companii și de angajați din noua generație, cu opinii foarte bine conturate. E timpul să le auzim!

  PRIA Environment

  06 aprilie 2023, București

  În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment aducem împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale și ne concentrăm pe dezbaterea temelor esențiale de mediu precum: Ord. 133, Ord. 125, taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual

  ENERGY R/EVOLUTION

  06 aprilie 2023, București

  De mai bine de un an și jumătate, România, la fel ca întreaga planetă, se confruntă cu o nouă provocare majoră: cea a energiei. Combinată cu schimbările climatice, care fac tot mai urgentă renunțarea la combustibilii fosili, criza energiei pare să fi generat furtuna perfectă.

  REINVENTAREA PIEȚEI, SOLUȚIE LA CRIZA ENERGETICĂ?

  30 martie 2023, București

  De aproape doi ani, în România se vorbește despre criza energetică și consecințele acesteia pe termen lung, dar și despre energia viitorului, singura soluție pentru a depăși această criză.

  CIRCULAR ECONOMY CONFERENCE 2023

  30 martie 2023, București

  Economia circulară este direct legată de dezvoltarea durabilă și, în ultimii ani, a fost puternic integrată în strategiile de dezvoltare corporativă și de raportare, precum și pentru instituțiile și organizațiile din toate domeniile economiei.

  PRIA FIRE SAFETY OF BUILDINGS, ediția a X-a

  30 martie 2023, București

  Eficiența energetică a clădirilor devine o necesitate în Europa, pentru a reduce facturile la încălzire şi răcire a imobilelor, pentru confort și mai ales pentru reducerea emisiilor de carbon care produc încălzirea globală. 75% dintre imobilele din Uniunea Europeană au nevoie de eficientizare energetică și trebuie luate măsurile necesare pentru creșterea siguranței la incendiu.

  ENERGY EFFICIENCY FOR SUSTAINABLE BUSINESS CONFERENCE

  27 martie 2023, București

  Tendințele de eficiență energetică sunt accelerate de costurile mai mari ale energiei și de inflația în creștere. Cu mai multe perturbări care modelează tendințele energetice și economice globale, investiții sporite, creșterea cheltuielilor guvernamentale pentru eficiență – în mare parte legate de planurile de redresare adoptate ca răspuns la criza energetică actuală, noile anunțuri ambițioase privind combaterea schimbărilor climatice și alte măsuri politice oferă câteva semnale încurajatoare.

  PRIA COMPETITION ROMANIA 2023

  21 martie 2023, București

  În cadrul ediției din acest an se abordează teme referitoare la cele mai importante tendințe în concurență pentru România, dar și referitoare la importanța unei abordări UE asupra concurenței.

  𝐏𝐎𝐋𝐈 𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐲𝐅𝐄𝐒𝐓

  9- 11 martie 2023, București

  Energy FEST va găzdui expoziții de tehnologie, dar și o serie de workshopuri, conferințe tematice și prezentări de companii. Specialiștii din industria energetică vor împărtăși publicului larg soluții la probleme complexe, cum ar fi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, promovarea surselor regenerabile de energie sau securitatea alimentării cu energie electrică la un cost accesibil pentru consumatori.

  BELONGING AT WORK | HR CONFERENCE

  28 februarie 2023, București

  Conferința își propune să facă un “update” la nivel de HR prin care să treacă în revistă metode care țin de crearea unui management eficient, dar și de îmbunătățirea performanțelor echipei.

  Gala Excelenței „Împreună protejăm România”, ediția a III-a

  24 ianuarie 2023, București

  Grupul de Presă MediaUno, Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a organizat săptămâna aceasta Gala Excelenței „Împreună protejăm România”, ediția a III-a. Evenimentul a fost dedicat dedicat profesioniștilor excepționali, care prin munca și viziunea lor asigură progresul societății.

  Eveniment dublu InvesTenergy – 29 noiembrie: Conferința anuală “ENERGIA este PUTEREA noastră. Să fim responsabili!” și Gala dedicată specialiștilor „Să punem Oamenii din Energie în lumină!”

  29 noiembrie 2022, București

  Specialiști, oamenii cheie din sectorul energetic, reprezentanți ai instituțiilor europene, ai Ministerului Energiei, Parlament, ANRE, asociații de profil, companii, bănci, reprezentanți mass-media își dau întâlnire pe 29 noiembrie, la Grand Hotel Bucharest (fost hotel Intercontinetal) pentru a dezbate împreună cele mai importante teme din energie, să facem bilanțul la final de an și, cu mare admirație și prețuire, să punem în lumină specialiștii din energie.

  Vulnerabilitatea Energetică în România

  28 noiembrie 2022, București

  Platforma de consiliere în domeniul sărăciei energetice (EPAH), principala inițiativă a Uniunii Europene condusă de Comisia Europeană la cererea Parlamentului European, alături de Ashoka Romania invită autoritățile locale și organizațiile care lucrează în colaborare cu autoritățile locale la evenimentul dedicat combaterii sărăciei energetice.

  BUCHAREST LEADERS’ SUMMIT: EMERGING CHALLENGES OF THE FUTURES

  1-28 noiembrie 2022

  Bucharest Leaders’ Summit: Emerging Challenges of the futures va reuni în București peste 400 de reprezentanți ai principalelor organizații internaționale, personalități de primă mărime ale vieții politice din România, Uniunea Europeană și din țările nonUE, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile, analiști și experți.

  FORUMUL INTERNAȚIONAL “ROLUL ROMÂNIEI ÎN ASIGURAREA SECURITĂȚII ENERGETICE A EUROPEI”

  17 noiembrie 2022

  Preocupările actuale legate de securitatea energetică a Uniunii Europene pun în prim plan eforturile naționale și europene pentru asigurarea de energie sigură, accesibilă și sustenabilă, atât prin diversificarea furnizorilor de gaze naturale și a surselor/ producătorilor de energie electrică, cât și prin utilizarea tehnologiilor de ultimă generație și implementarea soluțiilor de eficiență energică.

  INDUSTRIA ENERGIEI. ENERGIA INDUSTRIEI. ENERGIA INVESTIȚIILOR

  16 noiembrie 2022, Hilton Sibiu

  Conferința dezbate problematici referitoare la evoluția pieței de energie electrică și gaze naturale din România și din Uniunea Europeană, precum și o serie de tematici diverse și complexe care animă astăzi sectorul energetic și domeniile conexe.

  #2022 SUMMIT DE ENERGIE

  Cât de independentă poate fi România din punct de vedere energetic?

  04 octombrie 2022

  Cea de-a cincea ediție a Summitului de Energie organizat de Newsweek România aduce în prim-plan oportunitățile care se deschid pentru ca țara noastră să devină independentă din punct de vedere energetic.

  Provocări în criza energetică, ediția VI

  03 octombrie 2022

  Evenimentul își propune să aducă împreună, la aceeași masă, pentru o dezbatere consistentă pe temele semnificative ale momentului, în cadrul unei conferințe offline, oficiali și reprezentanți ai autorităților responsabile în domeniu, lideri ai companiilor active în piețele de energie, consultanți și specialiști.

  Conferința “ENERGIA ÎN PRIZĂ”, ediția X

  29 septembrie 2022

  Ziarul BURSA organizează a X-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 29 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest.

  SMART TRANSFORMATION FORUM 2022

  22 septembrie 2022

  Conceptul general de SMART si orase inteligente are la baza abordarea aspectelor precum siguranta orasului, dezvoltarea economica, eliminarea si reciclarea deseurilor, eficienta retelei de utilitati, planificarea urbana utilizand solutii ecologice, preocupari legate de transport inteligent si prietenos cu mediul si utilizatorii sai si altele asemenea. In ultimii ani, strategiile de dezvoltare a oraselelor inteligente incep sa aplice tot mai mult tendintele de transformare digitala pentru a imbunatati calitatea vietii cetatenilor.

  INTERNATIONAL GAS CONFERENCE (RIGC 2022) – Bridge To The Future: From Versailles to Bucharest – , Natural gasidge between climate action and energy security”

  21 septembrie 2022

  Romanian International Gas Conference (RIGC 2022), ediția a 5-a este un eveniment anual de referință organizat de Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei și în parteneriat cu Asociația Internațională a Producătorilor de Petrol și Gaze (IOGP).

   

  Conferinţa internaţională „GREEN IS THE NEW DIGITAL

  09 septembrie 2022

  DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL împreună cu REVISTA COMUNICATII MOBILE şi TELECOMTV.RO au organizat Conferinţa internaţională „GREEN IS THE NEW DIGITAL” dedicată convergenţei dintre tendinţele Green, Carbon Zero şi Sustenabilitate cu cele ale industriei ICT, alături de celelalte verticale de piaţă influenţate de fenomenul Transformării Digitale: Agricultură, Energie, Economie, Transporturi, Producţia industrială, Administraţie, Sănătate, Financiar-Bancar şi Utilităţi.

  Energy Strategy Summit 2022 – Să construim lanțurile valorice!

  15-16 iunie, Hotel Crowne Plaza București 

  Evenimentul se află la cea de-a 8-a ediţie a summitului și reușește să reunească cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România cu peste 20 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile de reglementare, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar pentru o analiză a strategiilor naționale, europene şi corporative.

  “CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION FORUM – CIP FORUM V 2022

  14-16 iunie 2022, Palatul Parlamentului

  Forumul este conceput ca o platformă deschisă pentru comunitatea liderilor și decidenților din administrație, din sectorul public și privat, a specialiștilor și inovatorilor în securitate. Principalele obiective ale acestui eveniment constau în consolidarea capacităților guvernelor pentru coordonarea activităților de protecție a infrastructurilor critice.

  FOREN 2022 – Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrală şi de Est

  12–15 iunie 2022, Vox Maris Grand Resort Costinești

  Foren este un eveniment științific care se bucură de un background solid și de o notorietate remarcabilă în domeniul energiei. Foren este un eveniment de referință pentru specialiștii în energie din Europa Centrală și de Est și are loc o dată la doi ani. Anul acesta Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrală şi de Est – FOREN 2022 se află la cea de-a 16-a ediție și are loc în perioada 12–15 iunie 2022 în complexul Vox Maris Grand Resort Costinești. Forumul este organizat sub auspiciile Guvernului României, cu coordonarea Consiliului Mondial al Energiei și cu sprijinul Comitetelor membre ale CME (CME) din Europa Centrală și de Est.

  SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM & AWARDS 

  RADISSON BLU Hotel, București, Atlas Hall  pe 9 Iunie 2022, între orele 14.30 – 20.00

  THE DIPLOMAT – BUCHAREST organizează pe 9 iunie, THE SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM, urmat de  GALA PREMIILOR IN SUSTENABILITATE, cea de-a doua ediție dedicată recunoașterii performanței inițiativelor, proiectelor, companiilor și liderilor din companiile ce opereaza in diversele industrii din Romania.

  Evenimentul  SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM & AWARDS se va desfășura în cadrul RADISSON BLU Hotel, București, Atlas Hall  pe 9 Iunie 2022, între orele 14.30 – 20.00

  DATA SCIENCE IN ENERGY

  08 iunie 2022

  Dezbaterea “Data Science in Energy” reprezintă un eveniment în premieră naţională pentru sectorul energetic care a  avut loc prin colaborarea  Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, Tank 360 și ADAA.

  VIDEOCONFERINȚA „CONSECINŢELE ECONOMICE ALE RĂZBOIULUI”

  26 mai 2022, București

  Grupul de presă BURSA organizează videoconferinţa “Consecinţele economice ale războiului”, în data de 26 mai 2022, începând cu ora 10:00. Evenimentul se va desfăşura în format online şi va fi transmis, în direct pe rețelele sociale.

  „GALA “FOCUS ENERGETIC” DOAMNE ÎN ENERGIE, EDIȚIA VII

  23 mai 2022, București

  Cea de a șaptea ediţie a Galei FOCUS ENERGETIC “Doamne în Energie” le-a avut în centrul atenţiei pe unele dintre cele mai importante femei din sectorul energetic sau care au o influenţă majoră asupra acestuia. 

  „PROTECTING EUROPE IN TURBULENT TIMES. BUCHAREST LEADERS SUMMIT: ENDURING POWER OF SOLIDARITY”

  16-27 mai 2022, București

  „Protecting Europe in Turbulent Times. Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity” este un eveniment din seria ”Împreună protejăm România” organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică. Acesta se desfășoară în perioada 16-27 mai 2022, la București.

  Evenimentul își propune să reunească în capitala României personalități de primă mărime ale vieții politice și de afaceri din România, Uniunea Europeană și de peste Ocean, reprezentanți ai principalelor organizații internaționale, analiști și experți, reprezentanți ai presei și ai societății civile, pentru a redescoperi valențele solidarității și ale cooperării în construirea pe baze sustenabile a societății post-pandemie.

  ENERGY CEO FORUM & AWARDS GALA 2022

  Editia a 11-a • 12 May 2022 • 15:00-20:00
  Radisson Blu Hotel Bucharest

  GALA PREMIILOR, aflată la cea de-a 11-a ediție din acest an, este un eveniment de elită conceput pentru a recunoaște, recompensa și sărbători succesul celor mai proeminente companii, proiecte si persoane care actioneaza in domeniul energetic din Romania. Pe baza informațiilor cercetate riguros și a unui juriu format din nume importante din afaceri, guvern și societății academice, Gala s-a impus ca o parte obligatorie în calendarul tău de evenimente energetice din România.

  Dezbaterea ”Piața națională de energie în contextul european și mondial”

   11 mai 2022,  orele 13:30-17:30 – Sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, 

  HENRO – Asociația Producătorilor de Energie Electrică împreună cu  Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților organizează dezbaterea ”Piața națională de energie în contextul european și mondial”. 

  Membri ai comisiilor de specialitate din Parlament, șefi de instituții și directori generali ale companiilor din sectorul energiei electrice precum și reprezentanți ai mass-mediei de specialitate vor dezbate subiecte de actualitate, de interes, dar mai ales stringente și vitale pentru sectorul energetic.

  Forum: Carieră în industria energetică

  09-14 mai 2022, Universitatea Politehnica din București

  În perioada 09-14 mai 2022 Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni (AIEE) împreună cu Universitatea Politehnica din București (UPB) și Facultatea de energetică organizează evenimentul “Forum: Carieră în industria energetică” adresat, în principal, tinerilor ingineri și studenților din domeniul energetic și își propune să ofere informații despre programele de practică, internship, locuri de muncă și programe de dezvoltare profesională ale tinerilor în cadrul companiilor partenere.

  PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR): OPORTUNITĂȚI ȘI ACȚIUNI

  The Diplomat-Bucuresti organizează pe data de 26 aprilie 2022, în cadrul Radisson Blu Hotel în Bucuresti, începând cu orele 09:00 un eveniment focusat pe aspectele referitoare la PNRR având drept invitați reprezentanți ai autorităților centrale și locale, oficialități guvernamentale, companii private și părți interesate din economie sunt invitați să se angajeze într-un dialog deschis despre oportunitățile de a valorifica segmentele de investiții din cadrul PNRR.

  Conferința „MODELUL DE PIAȚĂ ÎN DOMENIUL ENERGIEI ELECTRICE:FUNCŢIONALITATE ȘI POSIBILE AMENDAMENTE”

  Conferința „Modelul de piață în domeniul energiei electrice: funcţionalitate și posibile amendamente” este un eveniment organizat de Comitetul Național Român împreună cu Electrica Furnizare SA în scopul realizării unei analize corecte a piețelor de energie electrică, dar și în vederea stabilirii unor direcții și măsuri pe termen scurt, mediu și lung de îmbunătățire a actualei situații.Totodată se dorește identificarea de soluţii pentru creşterea funcţionalităţii pieţelor de energie electrică în condiţiile unei complexități sporite a sistemului energetic, a interconectării pieţelor de energie electrică, a influenţei acţiunilor externe.

  DIGITAL TRANSFORMATION IN ENERGY & UTILITIES

  TRANSFORMAREA DIGITALA IN ENERGIE

  Conferință dedicată transformării digitale și perspectivei noilor tehnologii cu aplicabilitate în zona de energie și utilității: transformarea sectorului energetic, analiza datelor, smart metering, IoT, adaptarea companiilor la consumatori in era digitala, transformare digitala, reglementari si strategii de dezvoltare si transformare a sectorului energetic.

  MOVERS AND SHAKERS

  “Fit for 55 and the circular economy”

  Comisia pentru Energie, Infrastructură Energetică și Resurse Minerale, Senatul României

  Dezbaterea cu tema „Fit for 55 and the circular economy” va fi găzduită de Comisia pentru Energie, Infrastructură energetică și Resurse Minerale din Senatul României.

  PRIA COMPETITION CONFERENCE

  PRIAevents și Consiliul Concurenței România organizează PRIA COMPETITION CONFERENCE. Acesta este considerat cel mai important eveniment din România care abordează teme dedicate competiției.

  ZF Power Summit 2022

  Evenimentul ZF Power Summit se va concentra, alături de invitaţii săi, să identifice direcţiile necesare astfel încât provocările aduse de tranziţia energetică să devină instrumente pentru relansarea unui sector aflat acum în tensiune maximă.

  Serviciul de noapte cu Maria Țoghină” Radio România Actualități

  08 februarie 2022

  Silvia Vlăsceanu, director executiv al Asociației Producătorilor de Energie Electrică din România HENRO alături de Dumitru Chisăliță au dezbătut în cadrul emisiuni radiofonice  Serviciul de noapte cu Maria Țoghină a Radio România Actualități subiectul mult așteptat în rândul românilor “Facturile românilor la energie și gaze”.

  LIBERALIZAREA PIEŢEI | SUCCESUL DIN TELECOM vs. IMPASUL DIN ENERGIE ŞI GAZE

  04 februare 2022

  DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL,
  Revista COMUNICATII Mobile şi TelecomTV.ro
  organizează pe 4 februarie 2022, ora 10.00, Conferinţa virtuală

  Property&Facility Management Conference

  Evenimentul se adresează specialiștilor în mentenanța și administrarea clădirilor, care doresc să afle informații esențiale și să-și formeze o imagine clară asupra transformărilor prin care trece piața de property și facility management. Ediția de anul acesta va aduce în prim plan tendințele, oportunitățile și provocările industriei de management al proprietăților comerciale…

  Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.