Evenimente
din lumea
energiei

#2022 SUMMIT DE ENERGIE

Cât de independentă poate fi România din punct de vedere energetic?

04 octombrie 2022

Cea de-a cincea ediție a Summitului de Energie organizat de Newsweek România aduce în prim-plan oportunitățile care se deschid pentru ca țara noastră să devină independentă din punct de vedere energetic.

Provocări în criza energetică, ediția VI

03 octombrie 2022

Evenimentul își propune să aducă împreună, la aceeași masă, pentru o dezbatere consistentă pe temele semnificative ale momentului, în cadrul unei conferințe offline, oficiali și reprezentanți ai autorităților responsabile în domeniu, lideri ai companiilor active în piețele de energie, consultanți și specialiști.

Conferința “ENERGIA ÎN PRIZĂ”, ediția X

29 septembrie 2022

Ziarul BURSA organizează a X-a ediţie a conferinţei “Energia în priză”, în data de 29 septembrie 2022, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton Bucharest.

SMART TRANSFORMATION FORUM 2022

22 septembrie 2022

Conceptul general de SMART si orase inteligente are la baza abordarea aspectelor precum siguranta orasului, dezvoltarea economica, eliminarea si reciclarea deseurilor, eficienta retelei de utilitati, planificarea urbana utilizand solutii ecologice, preocupari legate de transport inteligent si prietenos cu mediul si utilizatorii sai si altele asemenea. In ultimii ani, strategiile de dezvoltare a oraselelor inteligente incep sa aplice tot mai mult tendintele de transformare digitala pentru a imbunatati calitatea vietii cetatenilor.

INTERNATIONAL GAS CONFERENCE (RIGC 2022) – Bridge To The Future: From Versailles to Bucharest – , Natural gasidge between climate action and energy security”

21 septembrie 2022

Romanian International Gas Conference (RIGC 2022), ediția a 5-a este un eveniment anual de referință organizat de Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei și în parteneriat cu Asociația Internațională a Producătorilor de Petrol și Gaze (IOGP).

 

Conferinţa internaţională „GREEN IS THE NEW DIGITAL

09 septembrie 2022

DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL împreună cu REVISTA COMUNICATII MOBILE şi TELECOMTV.RO au organizat Conferinţa internaţională „GREEN IS THE NEW DIGITAL” dedicată convergenţei dintre tendinţele Green, Carbon Zero şi Sustenabilitate cu cele ale industriei ICT, alături de celelalte verticale de piaţă influenţate de fenomenul Transformării Digitale: Agricultură, Energie, Economie, Transporturi, Producţia industrială, Administraţie, Sănătate, Financiar-Bancar şi Utilităţi.

Energy Strategy Summit 2022 – Să construim lanțurile valorice!

15-16 iunie, Hotel Crowne Plaza București 

Evenimentul se află la cea de-a 8-a ediţie a summitului și reușește să reunească cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România cu peste 20 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile de reglementare, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar pentru o analiză a strategiilor naționale, europene şi corporative.

“CRITICAL INFRASTRUCTURE PROTECTION FORUM – CIP FORUM V 2022

14-16 iunie 2022, Palatul Parlamentului

Forumul este conceput ca o platformă deschisă pentru comunitatea liderilor și decidenților din administrație, din sectorul public și privat, a specialiștilor și inovatorilor în securitate. Principalele obiective ale acestui eveniment constau în consolidarea capacităților guvernelor pentru coordonarea activităților de protecție a infrastructurilor critice.

FOREN 2022 – Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrală şi de Est

12–15 iunie 2022, Vox Maris Grand Resort Costinești

Foren este un eveniment științific care se bucură de un background solid și de o notorietate remarcabilă în domeniul energiei. Foren este un eveniment de referință pentru specialiștii în energie din Europa Centrală și de Est și are loc o dată la doi ani. Anul acesta Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrală şi de Est – FOREN 2022 se află la cea de-a 16-a ediție și are loc în perioada 12–15 iunie 2022 în complexul Vox Maris Grand Resort Costinești. Forumul este organizat sub auspiciile Guvernului României, cu coordonarea Consiliului Mondial al Energiei și cu sprijinul Comitetelor membre ale CME (CME) din Europa Centrală și de Est.

SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM & AWARDS 

RADISSON BLU Hotel, București, Atlas Hall  pe 9 Iunie 2022, între orele 14.30 – 20.00

THE DIPLOMAT – BUCHAREST organizează pe 9 iunie, THE SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM, urmat de  GALA PREMIILOR IN SUSTENABILITATE, cea de-a doua ediție dedicată recunoașterii performanței inițiativelor, proiectelor, companiilor și liderilor din companiile ce opereaza in diversele industrii din Romania.

Evenimentul  SUSTAINABILITY IN BUSINESS FORUM & AWARDS se va desfășura în cadrul RADISSON BLU Hotel, București, Atlas Hall  pe 9 Iunie 2022, între orele 14.30 – 20.00

DATA SCIENCE IN ENERGY

08 iunie 2022

Dezbaterea “Data Science in Energy” reprezintă un eveniment în premieră naţională pentru sectorul energetic care a  avut loc prin colaborarea  Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, Tank 360 și ADAA.

VIDEOCONFERINȚA „CONSECINŢELE ECONOMICE ALE RĂZBOIULUI”

26 mai 2022, București

Grupul de presă BURSA organizează videoconferinţa “Consecinţele economice ale războiului”, în data de 26 mai 2022, începând cu ora 10:00. Evenimentul se va desfăşura în format online şi va fi transmis, în direct pe rețelele sociale.

„GALA “FOCUS ENERGETIC” DOAMNE ÎN ENERGIE, EDIȚIA VII

23 mai 2022, București

Cea de a șaptea ediţie a Galei FOCUS ENERGETIC “Doamne în Energie” le-a avut în centrul atenţiei pe unele dintre cele mai importante femei din sectorul energetic sau care au o influenţă majoră asupra acestuia. 

„PROTECTING EUROPE IN TURBULENT TIMES. BUCHAREST LEADERS SUMMIT: ENDURING POWER OF SOLIDARITY”

16-27 mai 2022, București

„Protecting Europe in Turbulent Times. Bucharest Leaders Summit: Enduring Power of Solidarity” este un eveniment din seria ”Împreună protejăm România” organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică. Acesta se desfășoară în perioada 16-27 mai 2022, la București.

Evenimentul își propune să reunească în capitala României personalități de primă mărime ale vieții politice și de afaceri din România, Uniunea Europeană și de peste Ocean, reprezentanți ai principalelor organizații internaționale, analiști și experți, reprezentanți ai presei și ai societății civile, pentru a redescoperi valențele solidarității și ale cooperării în construirea pe baze sustenabile a societății post-pandemie.

ENERGY CEO FORUM & AWARDS GALA 2022

Editia a 11-a • 12 May 2022 • 15:00-20:00
Radisson Blu Hotel Bucharest

GALA PREMIILOR, aflată la cea de-a 11-a ediție din acest an, este un eveniment de elită conceput pentru a recunoaște, recompensa și sărbători succesul celor mai proeminente companii, proiecte si persoane care actioneaza in domeniul energetic din Romania. Pe baza informațiilor cercetate riguros și a unui juriu format din nume importante din afaceri, guvern și societății academice, Gala s-a impus ca o parte obligatorie în calendarul tău de evenimente energetice din România.

Dezbaterea ”Piața națională de energie în contextul european și mondial”

 11 mai 2022,  orele 13:30-17:30 – Sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului, 

HENRO – Asociația Producătorilor de Energie Electrică împreună cu  Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților organizează dezbaterea ”Piața națională de energie în contextul european și mondial”. 

Membri ai comisiilor de specialitate din Parlament, șefi de instituții și directori generali ale companiilor din sectorul energiei electrice precum și reprezentanți ai mass-mediei de specialitate vor dezbate subiecte de actualitate, de interes, dar mai ales stringente și vitale pentru sectorul energetic.

Forum: Carieră în industria energetică

09-14 mai 2022, Universitatea Politehnica din București

În perioada 09-14 mai 2022 Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni (AIEE) împreună cu Universitatea Politehnica din București (UPB) și Facultatea de energetică organizează evenimentul “Forum: Carieră în industria energetică” adresat, în principal, tinerilor ingineri și studenților din domeniul energetic și își propune să ofere informații despre programele de practică, internship, locuri de muncă și programe de dezvoltare profesională ale tinerilor în cadrul companiilor partenere.

PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ (PNRR): OPORTUNITĂȚI ȘI ACȚIUNI

The Diplomat-Bucuresti organizează pe data de 26 aprilie 2022, în cadrul Radisson Blu Hotel în Bucuresti, începând cu orele 09:00 un eveniment focusat pe aspectele referitoare la PNRR având drept invitați reprezentanți ai autorităților centrale și locale, oficialități guvernamentale, companii private și părți interesate din economie sunt invitați să se angajeze într-un dialog deschis despre oportunitățile de a valorifica segmentele de investiții din cadrul PNRR.

Conferința „MODELUL DE PIAȚĂ ÎN DOMENIUL ENERGIEI ELECTRICE:FUNCŢIONALITATE ȘI POSIBILE AMENDAMENTE”

Conferința „Modelul de piață în domeniul energiei electrice: funcţionalitate și posibile amendamente” este un eveniment organizat de Comitetul Național Român împreună cu Electrica Furnizare SA în scopul realizării unei analize corecte a piețelor de energie electrică, dar și în vederea stabilirii unor direcții și măsuri pe termen scurt, mediu și lung de îmbunătățire a actualei situații.Totodată se dorește identificarea de soluţii pentru creşterea funcţionalităţii pieţelor de energie electrică în condiţiile unei complexități sporite a sistemului energetic, a interconectării pieţelor de energie electrică, a influenţei acţiunilor externe.

DIGITAL TRANSFORMATION IN ENERGY & UTILITIES

TRANSFORMAREA DIGITALA IN ENERGIE

Conferință dedicată transformării digitale și perspectivei noilor tehnologii cu aplicabilitate în zona de energie și utilității: transformarea sectorului energetic, analiza datelor, smart metering, IoT, adaptarea companiilor la consumatori in era digitala, transformare digitala, reglementari si strategii de dezvoltare si transformare a sectorului energetic.

MOVERS AND SHAKERS

“Fit for 55 and the circular economy”

Comisia pentru Energie, Infrastructură Energetică și Resurse Minerale, Senatul României

Dezbaterea cu tema „Fit for 55 and the circular economy” va fi găzduită de Comisia pentru Energie, Infrastructură energetică și Resurse Minerale din Senatul României.

PRIA COMPETITION CONFERENCE

PRIAevents și Consiliul Concurenței România organizează PRIA COMPETITION CONFERENCE. Acesta este considerat cel mai important eveniment din România care abordează teme dedicate competiției.

ZF Power Summit 2022

Evenimentul ZF Power Summit se va concentra, alături de invitaţii săi, să identifice direcţiile necesare astfel încât provocările aduse de tranziţia energetică să devină instrumente pentru relansarea unui sector aflat acum în tensiune maximă.

Serviciul de noapte cu Maria Țoghină” Radio România Actualități

08 februarie 2022

Silvia Vlăsceanu, director executiv al Asociației Producătorilor de Energie Electrică din România HENRO alături de Dumitru Chisăliță au dezbătut în cadrul emisiuni radiofonice  Serviciul de noapte cu Maria Țoghină a Radio România Actualități subiectul mult așteptat în rândul românilor “Facturile românilor la energie și gaze”.

LIBERALIZAREA PIEŢEI | SUCCESUL DIN TELECOM vs. IMPASUL DIN ENERGIE ŞI GAZE

04 februare 2022

DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL,
Revista COMUNICATII Mobile şi TelecomTV.ro
organizează pe 4 februarie 2022, ora 10.00, Conferinţa virtuală

Property&Facility Management Conference

Evenimentul se adresează specialiștilor în mentenanța și administrarea clădirilor, care doresc să afle informații esențiale și să-și formeze o imagine clară asupra transformărilor prin care trece piața de property și facility management. Ediția de anul acesta va aduce în prim plan tendințele, oportunitățile și provocările industriei de management al proprietăților comerciale…

Procedura de colectare și prelucrare a datelor cu caracter personal solicitate prin intermediul formularului de contact ce se regăsește pe site este detaliată în politica de utilzare a site-ului.