Nov 18, 2022

50 de ani de la punerea in funcțiune a Centralei de la Lotru. Ministrul Virgil Popescu: O minune a tehnicii, o minune a ingineriei româneşti, o minune a proiectării | InvesTenergy

Ministrul Energiei a anunțat că toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin Repower EU

Astăzi se împlinesc 50 de ani de la punerea in funcțiune a Centralei de la Lotru. O minune a tehnicii, o minune a ingineriei româneşti, o minune a proiectării, a apreciat Virgil Popescu, ministrul Energiei, care a participat la aniversare.

Cu această ocazie, ministrul Energiei a anunţat că toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin Repower EU.

“Ministerul Energiei, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Mediului au finalizat, împreună, o Ordonanţă, aşa numita ordonanţă RePower, prin care absolut toate investițiile nefinalizate ale Hidroelectria vor fi aprobate, vor trece într-un proces de autorizare și vor fi cofinanțate prin programul Repower EU al Uniunii Europene. Avem nevoie să finalizăm investiţiile, avem nevoie de energie hidro şi vorbim de peste 300 megawati care stau nefolosiți din diverse motive. Profit de această ocazie ca să vă spun că Ordonanţa  va intra săptămîna viioare pe circuitul de avizare la ministere şi va fi aprobată în curând în Guvern”, a precizat ministrul Virgil Popescu.

La final, Virgil Popescu a urat mult succes în continuare colectivului de salariaţi de la Centrala Lotru-Ciunget. La mulţi ani!

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.