Feb 9, 2023

Acționarii Romgaz, convocați pentru alegerea a 7 administratori provizorii

Acționarii Romgaz au fost convocați, pe 14 martie, pentru alegerea a 7 administratori provizorii, conform unui raport transmis Bursei de Valori București.

Pe ordinea de zi este și stabilirea duratei mandatului administratorilor provizorii, pentru o perioada de 4 (patru) luni, conform prevederilor art. 64^¹, alin. (5) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice.

În prezent, din Consiliul de Administrație fac parte Dan Dragoș Drăgan, Aristotel Marius Jude, Cezar Batog, Virgil Marius Metea, Nicolae Bogdan Simescu, Botond Balazs, Gheorghe Silvian Sorici.

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%.

Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani, în anul 1909. ROMGAZ face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. În 2013 Romgaz și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.