Jul 12, 2023

Acțiunile Hidroelectrica (H2O) au intrat, azi, la tranzacționare; Primele tranzacții au fost făcute la 111,5 lei/acțiune (LIVE VIDEO)

Acțiunile Hidroelectrica (H2O) au intrat, azi, la tranzacționare, la Bursa de Valori București. Primele tranzacții au fost făcute la prețul de 111,5 lei/acțiune.

Prețul Final în oferta Hidroelectrica a fost stabilit la 104 RON per acțiune. Acționarii de retail care au subscris în primele cinci zile ale IPO au beneficiat de un discount de 3%.

IPO-ul Hidroelectrica, prin care Fondul Proprietatea și-a vândut participația în producătorul de energie, s-a încheiat pe 4 iulie.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România în ceea ce privește cantitatea de energie produsă, și un jucător important în domeniul hidroenergetic din Europa. Grupul deține și operează 182 de hidrocentrale, cinci stații de pompare și un parc eolian ce sunt amplasate strategic în opt surcursale organizate geografic pe teritoriul României. Capacitatea de producție totală instalată a activelor hidroenergetice ale Societății este împărțită în hidrocentrale de acumulare, hidrocentrale pe firul apei și stații de pompare.

Societatea deține un portofoliu de producție 100% din surse regenerabile, cu o capacitate hidroelectrică de producere instalată de 6,3 GW și o capacitate eoliană onshore instalată de 108 MW în parcul eolian Crucea.

În primul trimestru din 2023 Societatea a obținut venituri consolidate de 3.272,1 milioane RON, ce au fost generate de creșterea cantității totale de energie vândută (4,8 TWh în primul trimestru din 2023) pe toate piețele, incluzând piețele angro, cu amănuntul și de echilibrare Acest lucru a condus la obținerea unei valori totale a EBITDA ajustat de 2.184.2 milioane RON și a unei valori a profitului aferent perioadei de 1.723,4 milioane RON în primul trimestru din 2023, comparativ cu o valoare totală a EBITDA ajustat de 1702,7 milioane RON și a unei valori a profitului aferent perioadei de 1.287,9 milioane RON în primul trimestru din 2022.

Ministerul Energiei detine 80.06% din companie.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.