Sep 6, 2022

AIEA va prezenta astăzi un raport cu privire la centrala Zaporojie

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) va prezenta, marţi, un raport cu privire la situaţia de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, ocupată de forţele ruse, informează news.ro.

“Directorul general Rafael Grossi va publica marţi un raport cu privire la situaţia de siguranţă, securitate şi garanţii în Ucraina, inclusiv constatările după misiunea la centrala nucleară Zaporojie, şi în aceeaşi zi va prezenta situaţia în faţa Consiiliului de Securitate ONU cu privire la misiunea de la centrala nucleară”, a precizat AIEA pe Twitter.

Agenţia a menţionat că patru experţi AIEA au părăsit luni centrala nucleară Zaporojie, cum era prevăzut, după câteva zile de activitate esenţială legată de siguranţă şi garanţii. “Alţi doi experţi au rămas ca parte a prezenţei constante la centrală”, a adăugat AIEA.

Publicarea raportului AIEA vine la o zi după debranşarea de la reţea a ultimului reactor în funcţiune al centralei. Energoatom a anunţat că debranşarea a venit după ce un incendiu izbucnit din caauza bombardamentelor a avariat o linie electrică.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.