Sep 21, 2022

ANRE a demarat acțiuni de control inopinate la distribuitorii de energie electrică. Motivul: tot mai mulți clienți finali se plâng de valorile mari ale facturilor de energie electrică | InvesTenergy

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE anunță că a demarat acțiuni de control inopinate la operatorii de distribuție  a energiei electrice.

În contextul actual în care tot mai mulți clienți finali se plâng de valorile mari ale facturilor de energie electrică, pentru a verifica modul de îndeplinire a obligației legale privind citirea indexului grupului de măsurare al clienților casnici la un interval de maximum 3 luni, în vederea emiterii facturilor de regularizare, ANRE a demarat acțiuni de control inopinate la următorii operatori de distribuție a energiei electrice: Distribuție Energie Electrică România, Distribuție Energie Oltenia, Delgaz Grid, E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat și  E-Distribuție Dobrogea, se precizează într-un comunicat al Autorității.

Importanța citirii indexului aparatului de măsură de către operatorul de distribuție și transmiterea acestuia furnizorului este esențială întrucât furnizorul are obligația facturării cantităților reale de energie electrică consumate, pe baza acestui index, se subliniază în comunicat.

ANRE  a mai efectuat acțiuni de control, având aceeași tematică, aplicând operatorilor de distribuție de energie electrică, pentru fapte săvârșite în perioada 01.05.2020-31.12.2021, sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.860.000 lei, după cum urmează:

  • Distribuție Energie Electrică România – 1.070.000 lei
  • Distribuție Energie Oltenia – 590.000 lei
  • Delgaz Grid- 800.000 lei
  • E-Distribuție Muntenia- 800.000 lei
  • E-Distribuție Banat- 800.000 lei
  • E-Distribuție Dobrogea – 800.000 lei

În anul 2022, ANRE a primit un număr de 615 petiții în legătură cu necitirea indexului aparatului de măsurare a energiei electrice de către operatorii de distribuție a energiei electrice.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.