Aug 31, 2022

ANRE organizează proces de selecţie pentru desemnarea FUI de ultimă instanţă de gaze naturale. Vor fi minim 7 FUI | InvesTenergy

ANRE anunță organizarea unui proces de selecţie pentru desemnarea furnizorilor de ultimă instanţă de gaze naturale, în conformitate cu prevederile art. 10 alin. (1) din Regulamentul privind furnizarea de ultimă instanță a gazelor naturale.

ANRE a decis să suplimenteze numărul de FUI desemnați, de la minimum 5 la un număr de minimum 7 FUI, în scopul reducerii presiunii asupra FUI care vor prelua, prin rotație, în perioada în care sunt impuse măsuri de sprijin, locurile de consum ale clienților care ajung în situația de a nu avea asigurată furnizarea gazelor naturale din nicio sursă.

Furnizorii de gaze naturale care sunt interesaţi să fie desemnați în calitate de FUI de gaze naturale trebuie să transmită la ANRE, până pe 2 septembrie, o cerere prin care îşi exprimă disponibilitatea și documentaţia necesară desemnării,  care atestă îndeplinirea criteriilor de eligibilitate prevăzute în Regulament.

Autoritatea a anunțat noi măsuri care asigură continuitatea în alimentarea cu gaze naturale a clienţilor finali. În cadrul şedinţei Comitetului de reglementare al ANRE din data de 24.08.2022 a fost aprobat Ordinul preşedintelui ANRE nr. 110/2022 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind furnizarea de ultimă instanţă a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 173/2020.

Furnizorii de Ultimă Instanță vor prelua în mod nediscriminatoriu, prin rotație lunară, automat sau la cerere, locurile de consum ale clienților care ajung în situația de a nu avea asigurată furnizarea gazelor naturale din nicio sursă. ANRE introduce, pentru perioadele în care sunt impuse măsuri de sprijin prin legislaţia primară, acest sistem alternativ. Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/anre-ia-masuri-pentru-a-asigura-continuitatea-in-alimentarea-cu-gaze-naturale-a-clientilor-finali-numarul-fui-desemnati-creste-de-la-5-la-min-7-acestia-vor-prelua-prin-rotatie-lunara-consumatorii/

Sursă: https://www.investenergy.ro

 

 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.