Feb 14, 2023

„Anumite declanșări” în Sistemul Energetic Național cauzate de cutremurul din zona Olteniei

Complexul Energetic Oltenia și ministrul Energiei, Virgil Popescu, au făcut câteva declarații în legătură cu efectele seismului asupra sistemului energetic.

„In urma miscarilor seismice care au avut loc in data de 14.02.2023, precizam ca in Sucursalele Electrocentrale Turceni si Isalnita, precum si in carierele miniere din cadrul CE Oltenia nu s-au inregistrat probleme in exploatare”, arată Complexul Emergetic Oltenia.

“La Sucursala Electrocentrale Rovinari, au existat decuplari la alimentarea de servicii generale. Realimentarea a fost reluata in 20 de minute prin recuplarea transformatoarelor. Grupurile energetice au ramas in paralel pe toata perioada si protectiile au functionat correct”, mai arată compania.

“În condițiile în care regiunea de Sud-Vest a fost afectată astăzi de un cutremur cu epicentrul în județul Gorj, Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme, asigurându-se în bune condiții atât producerea, cât și furnizarea energiei electrice și gazelor naturale.  De altfel, la această oră, România este exportator de energie electrică”, a spus și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Trebuie spus că evenimentul seismic de astăzi a fost resimțit mai puternic decât cel de ieri, existând și anumite declanșări în SEN, însă acestea nu au afectat funcționarea în condiții optime a Sistemului Energetic Național.

Am cerut tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar și distribuitorilor de energie electrică și gaze naturale, precum și Transgaz și Transelectrica, să analizeze și să actualizeze, dacă este cazul, planurile de intervenție în caz de cutremur.

Nu este motiv de panică și nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauție și responsabilitate”, a mai spus ministrul.

Un cutremur semnificativ, cu magnitudinea de 5,7, a avut loc azi la ora locală 15:16. Luni a avut loc în aceeaşi zonă un cutremur cu magnitudinea de 5,2, la o adâncime de 16,5 kilometri. Cutremurul de azi a avut cinci replici.

Sursa: E-nergia

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.