Jan 23, 2023

Aplicație gratuită. InfoCons ajută consumatorii cu „traducerea” a peste 100 termeni tehnici din domeniului energiei. Sfaturi pentru semnarea unui contract de furnizare | InvesTenergy

Aplicația InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe eticheta energetică a produselor electrocasnice și a dispozitivelor electronice

Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie?

Fii informat! InfoCons Protectia Consumatorului pune la dispoziția consumatorilor, prin intermediul unei aplicații gratuite, dictionarul cu termenii din domeniului energiei.

Astfel, în momentul semnării unui contract cu furnizorul de energie, consumatorii au la îndemână și la un click distanță, un instrument prin care pot verifica termenii necunoscuți regăsiți în contractele pentru furnizarea energiei, termeni care sunt adesea într-un limbaj tehnic și greu de înțeles, precizează InfoCons.

Prin intermediul Aplicației InfoCons  secțiunea  „Caută după termeni”, InfoCons ajută consumatorii cu „traducerea” termenilor tehnici din domeniului energiei (peste 100 de termeni), printre care:  tarif social, sistem interconectat, grup de măsurare, cogenerare etc.

Având la îndemână Aplicația InfoCons, consumatorii pot lua decizii în cunoștință de cauză, cunoscând sensul fiecărui cuvânt, se subliniază în comunicatul InfoCons. Sfaturi InfoCons pentru semnarea unui contract de furnizare: Citește cu atenție contractul înainte de a-l semna și asigură-te că înțelegi fiecare termen! Fii informat! Asigură-te că îți cunoști drepturile! Fii atent la obligațiile pe care le ai odată cu semnarea contractului! Asigură-te că știi care este momentul începerii şi cel al încetării contractului  Fii informat cu privire la modalităţile de executare, suspendare sau încetare a contractului.

Totodată , Aplicația gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe eticheta energetică a produselor electrocasnice și a dispozitivelor electronice, pentru aflarea informațiilor precum: Calculator pentru consumul de energie; Clasa energetică; Producător; Informații Generale. Compararea cu alte produse similare;  Reciclare;  Posibilitatea de a depune o sesizare. Din categoria produselor electrocasnice și a dispozitivelor electrice ale căror coduri QR pot fi scanate cu Aplicația Gratuită InfoCons fac parte: frigidere, mașini de spălat vase, mașini de spălat haine, uscătoar, televizioare și monitoare pentru computer.

Aplicația InfoCons facilitează totodată verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe produsele electrocasnice și dispozitivele electrice. Astfel, prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs, pentru a observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă, dimpotrivă, informațiile diferă. InfoCons – Asociația Națională de Protecția Consumatorilor este unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor. Este membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.