Nov 3, 2022

Bogdan Badea, Hidroelectrica: Crearea uneri piețe speciale pentru a încheia contracte bilaterale direct cu marii furnizori ar putea deveni operațională până la sfârșitul anului | InvesTenergy

Hidroelectrica își va menține strategia de a oferi un preț cât mai competitiv către clienții noștri Crearea uneri piețe speciale pentru a încheia contracte bilaterale direct cu marii furnizori și pe termen lung ar putea deveni operațională până la sfârșitul anului, fapt ce va aduce predictibilitate în piața energiei, a afirmat Bgdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica, la conferința organizată de publicația Focus Energetic pe tema pregătirilor pentru iarnă.

Hidroelectrica aşteaptă apariţia acestei piețe, care va elimina intermediarii cu comportamente speculative, a completat el.

Întrebat de ce producătorii nu vând energie în această perioadă către furnizori, Badea a precizat: „Având în vedere istoria Hidroelectrica vizavi de contractele bilaterale, am preferat să participăm la creionarea unei pieţe competitive a contractelor bilaterale, astfel încât să avem un cadru cât mai competitiv.

Considerăm că o astfel de piaţă, care să scurteze drumul energiei de la producători la consumatori şi care să fie dedicată către marii furnizori care poartă responsabilitatea clienţilor în spate, este o soluţie care ne poate ajuta la depăşirea acestei crize şi la corectarea unor chestiuni de design a pieţei, care au dus la astfel de probleme…. Urmărim să definim un cadru legislativ mai predictibil. Asociațiile  profesionale au strâns rândurile să găsim soluții să depășim aaceastă criză”.

Bogdan Badea a dat asigurări că “Hidroelectrica își va menține strategia de a oferi un preț cât mai competitiv către clienții companiei, astfel încât să depășim cu toții această situație de criză cu bine”.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.