Jun 23, 2023

Bogdan Badea, Hidroelectrica: “Începând de astăzi fiecare român poate să fie acţionar la Hidroelectrica”

Preşedintele directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a anunţat că începând de vineri şi până pe 4 iulie toţi potenţialii investitori pot să achiziţioneze pachete de acţiuni la Hidroelectrica, precizând că fiecare român poate fi acţionar la această companie, informează news.ro.

“Este un moment istoric pentru Hidroelectrica, este un moment istoric pentru piaţa de capital. De astăzi, în mod oficial, se lansează oferta publică iniţială pentru listarea Hidroelectrica. Este un moment mult aşteptat. Compania a lucrat intens în ultimii ani la acest proiect şi iată că astăzi ne aflăm într-o etapă extrem de avansată, care se va încheia pe data de 4 iulie. Începând de astăzi, până pe data de 4 iulie toţi potenţialii investitori pot să îşi manifeste intenţia de a achiziţiona pachete de acţiuni la Hidroelectrica. Începând de astăzi fiecare român poate să fie acţionar la Hidroelectrica”, a declarat Bogdan Badea, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că 15% din acţiunile pe care Fondul Proprietatea le are la Hidroelectrica vor fi scoase la vânzare .

“Împreună cu Fondul Proprietatea am luat decizia ca tranşa de retail, adresată oricăruia dintre dumneavoastră, să fie una extrem de generoasă, 15% din oferta Fondului Proprietatea, pentru că Fondul Proprietatea este vânzătorul acestui pachet de acţiuni, se va adresa românilor, iar dacă cererea este una extrem de ridicată se poate majora acest plafon până la 20%. Dacă nu mă înşel cred că este cea mai mare tranşă de retail dintr-o listare făcută în România şi ne bucură foarte mult că Hidroelectrica uşor, uşor se întoarce către români într-o manieră mult mai directă, nu numai prin serviciile pe care le prestăm, ci şi prin oferirea acestei posibilităţi de a deveni acţionari şi de a fi parte din viaţa companiei”, a explicat preşedintele directoratului Hidroelectrica.

El a mai anunţat că în ultima perioadă au fost multe întâlniri cu potenţiali investitori.

“În ultima perioadă, au avut loc nenumărate întâlniri cu potenţiali investitori, atât din zona investitorilor instituţionali din România, cât şi investitori instituţionali eligibili, practic de peste tot din lume. Interesul este unul foarte mare, am avut multe feed-backuri pozitive. Sigur că efortul pe partea companiei nu s-a terminat, vom continua în cursul acestei săptămâni şi următoarea săptămână să avem întâlniri şi să discutăm cu toţi potenţialii investitori care doresc să facă parte din această ofertă publică iniţială, atât în România, cât şi în alte ţări”, a mai transmis Bogdan Badea.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.