Jun 26, 2023

BRK: Clienții cu portofolii mari au ordine de peste 100.000 euro în IPO Hidroelectrica; ordinul median – în jurul a 10.000 euro; 40% din tranșa de retail, acoperită deja

* ”Pe retail, mă aștept la o suprasubcriere de minim 3x, dar nu exclud nici niște cifre fanteziste (10x+)”

Clienții cu portofolii mari au ordine de peste 100.000 euro în IPO Hidroelectrica, ordinul median fiind în jurul a 10.000 euro, după prima zi de IPO, ne-a spus Monica Ivan, CEO BRK Financial Group. Potrivit acesteia, azi, la ora 11.00, 40% din tranșa de retail era acoperita deja, cu subscrieri de 4,6 milioane de actiuni, în valoare de 103 milioane de euro.

Intervalul orientativ al Prețului de Ofertă a fost stabilit între 94 RON și 112 RON pe Acțiune Oferită (“Intervalul Prețului de Ofertă”), ceea ce corespunde unei capitalizări de piață de la 42,3 miliarde de RON până la 50,4 miliarde de RON (de la 8,5 miliarde de EUR până la 10,2 miliarde de EUR).

Mă aștept ca cele mai mari ordine să apară de astăzi înainte, și mai ales joi. Unii clienți încă nu și-au mutat/așezat banii, iar o eventuală subsubscriere îi va împinge pe unii să apeleze la rezervele de cash suplimentare pentru a avea o alocare cât mai mare. Mă aștept ca joi să fie cel mai mare flux de ordine.”

  • Prioritățile zero sunt deschiderea de conturi noi și introducerea de ordine

„Timingul ofertei (prospect publicat joi la 23 :55) și începerea subscrierilor a doua zi la 09:00, ne-a forțat la o primă noapte albă să parcurgem prospectul și să transmitem primele informări către clienți vineri la prima ora. Lucrăm pe mai multe fronturi în paralel, prioritățile 0 sunt  deschiderea de conturi noi și introducerea de ordine, dar și implementarea și monitorizarea companiei de marketing pe care o avem în derulare, lămurirea clienților, fie în legătură cu oferta fie în legătură cu funcționalitatea platformei – în cazul clienților care sunt la primul contact cu piață de capital”, ne-a spus Monica Ivan.

Duminica, BRK a deschis peste 100 de conturi, dar o cifra corectă ar trebui să includă toate conturile deschise în ultimele 2 săptămâni – majoritatea cu țintă directă spre a subscrie în IPO Hidroelectrica: “Aș aprecia în total ca fiind peste 300 de conturi. Ne propunem să validăm orice cont în maxim 24 de ore, iar depunerile de numerar să le procesăm în maxim 2 ore”.

Monica Ivan considera ca sunt toate premisele pentru o suprasubscriere a ofertei: “Vineri în jurul orei 15 :00 Reuters anunțase că IPO-ul e acoperit 100% și pe tranșa investitorilor instituționali, deci și acolo vom avea suprasubscriere. Pe retail, mă aștept la o suprasubcriere de minim 3x, dar nu exclud nici niște cifre fanteziste (10x+)”.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.