Jul 12, 2023

Burduja: Fac un apel către toţi românii să investească în piaţa de capital şi în Hidroelectrica

Interesul investitorilor de tip retail s-a manifestat şi în listarea Hidroelectrica şi am insistat foarte mult ca tranşa pentru investitorii de tip retail să fie 20% din ceea ce s-a listat, a declarat miercuri ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la evenimentul de listare a companiei Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

El şi-a exprimat speranţa ca tot mai mulţi români să investească în piaţa de capital. Totodată, a subliniat că, în Statele Unite, unul din doi americani investesc în piaţa de capital.

Ministrul Energiei a subliniat că listarea Hidroelectrica reprezintă “un vis pentru foarte mulţi români, de peste 10 ani de zile”, aceasta fiind o
companie cu o capitalizare de aproape 10 miliarde euro, una dintre cele mai importante din Europa.

Hidroelectrica, lider în producţia de energie în România, a debutat miercuri la bursă în urma celui mai mare IPO din istoria BVB.

Acţiunile principalului producător de energie electrică din Romania, cu un portofoliu de producţie 100% din surse regenerabile, au fist admise la tranzacţionare în categoria Premium a pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti. Tranzacţionarea a început la ora 10:00, sub simbolul “H2O”.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.