Oct 3, 2023

Burduja, la cel mai mare eveniment pe energie din lume: Vom reuși să găsim soluții la provocările energetice doar în echipă cu sectorul privat | InvesTenergy

ADIPEC 2023, cel mai mare eveniment din lume dedicat sectorului energetic reunește, zilele acestea, 160.000 de experți în energie, lideri ai peste 2200 de companii și peste 40 de miniștri din întreaga lume.

La invitația omologului meu, Ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail Mohamed Faraj Al Mazrouei, ministrul Energiei Sebastian Burduja a participat la Abu Dhabi, la ceremonia de deschidere a ADIPEC 2023. Ministrul Burduja: “Am avut onoarea să deschid acest eveniment de marcă pe scena principală, alături de Ministrul Energiei din UAE, gazda evenimentului, Ministrul Energiei și Infrastructurii din Turcia, Alparslan Bayraktar, și Secretarul General al OPEC, Haitham Al Ghais.

Prezența României la acest nivel ne spune că întreaga lume se uită spre țara noastră drept lider în tranziția energetică și furnizor strategic de soluții și securitate pentru întreaga regiune. Mesajul meu a fost simplu: vom reuși să găsim soluții la provocările energetice ale omenirii doar în echipă cu sectorul privat. Companiile au soluții, cunoaștere și capital. Rolul statului este de a facilita, de a stimula și de a crea condițiile pentru ca piața liberă să se dezvolte și să investească în energie regenerabilă, programe nucleare și modernizarea sistemelor de transport și distribuție. În mod special, am prezentat soluția transportului energiei din Dobrogea spre vestul României prin viitorul conector de înaltă tensiune în curent continuu (HVDC), care va transforma România în cel mai important furnizor de energie electrică și de stabilitate pentru sistemul energetic regional.

Proiectul se va realiza până în 2030. Alte state se inspiră acum din modelul românesc. România este respectată. Avem viziune, avem proiecte de anvergură, avem voința de a le duce la bun sfârșit”.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.