Jul 6, 2023

BVB a decis includerea Hidroelectrica în indicii bursieri, din prima zi de tranzacționare

  • Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunțate la finalul zilei de vineri, 7 iulie 2023 și vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare de miercuri, 12 iulie 2023.

Bursa de Valori București (BVB) informează că, în cadrul ședinței extraordinare a Comisiei Indicilor din data de 6 iulie 2023 a fost aprobată procedura de includere a acțiunilor Hidroelectrica în componența indicilor bursieri ai BVB, începând cu prima zi de tranzacționare a acțiunilor companiei la bursă, în conformitate cu deciziile Comisiei Indicilor BVB din data de 12 mai 2023.

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicilor BET, BET-TR și BET-TRN:

1.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicilor BET-XT, BET-XT-TR și BET-XT-TRN:

2.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

2.2 Excludere: COMPA (CMP);

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicelui BET-BK:

3.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O), cu atribuirea unui Factor de Lichiditate (FL) de 1.0;

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicelui BET-NG:

4.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

4.2 Excludere: – ;

  1. Aprobarea următoarelor modificări la nivelul indicelui BET Plus:

5.1 Includere: S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA (H2O);

5.2 Excludere: – ;

  1. Aprobarea datei de calcul și a datei de intrare în vigoare a noilor structuri, factori și ponderi pentru indicii BVB menționați la punctele 1 – 5. Noile structuri ale indicilor menționați la punctele 1-5 vor fi anunțate la finalul zilei de vineri, 7 iulie 2023 și vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare din data de miercuri, 12 iulie 2023.

Listarea la bursă a acțiunilor companiei Hidroelectrica – lider în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, are loc în urma celui mai mare IPO din istoria Bursei de Valori București (9,28 miliarde lei). Listarea companiei creează oportunitatea de a promova piața de capital la o scară largă în rândul investitorilor instituționali și individuali din România și, totodată, de a primi statutul de Piață Emergentă și de către MSCI, important furnizor global de indici, crescând astfel vizibilitatea României în rândul investitorilor internaționali. În anul 2020, România a fost promovată la statutul de Piață Emergentă de către furnizorul global de indici FTSE Russell.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.