Sep 6, 2022

CE Oltenia are în plan realizarea unei unități noi de cogenerare de înaltă eficiență la Sucursala Electrocentrale Craiova II. Achiziționează servicii de asistență tehnică pentru pregătirea aplicației și documentației de proiect privind obținerea finanțării din fondurile europene aferente PNNR | InvesTenergy

Complexul Energetic Oltenia – CEO achiziționează servicii de asistență tehnică pentru pregătirea aplicației și a documentației de proiect privind accesarea/obținerea finanțării necesare realizării unei unități noi de cogenerare de înaltă eficiență la Sucursala Electrocentrale Craiova II din fondurile europene aferente PNNR.

CEO – SE Craiova II a reactualizat studiul de fezabilitate pentru noua investiție, realizat în 2019, care vizează înlocuirea celor 2 blocuri energetice pe lignit cu capacități noi în cogenerare, pe gaze, cu ciclu combinat, capabil să realizeze cogenerare de înaltă eficiență pentru producerea de energie electrică si termică. Pentru realizarea acestei investiții, se dorește obținerea de finanțare prin PNRR. Investiția va permite sucursalei CEO să fie rentabilă și să asigure pentru o perioadă de 20 de ani furnizarea de energie termică pentru consumatorii urbani și industriali din municipiul Craiova, se prezintă într-un document al CEO, consultat de InvesTenergy.

Noua centrală ar urma să se realizeze în partea de sud est a incintei Sucursalei Electrocentrale Craiova II, pe un teren în vecinătatea sudică a etapei pe cărbune.

Ofertantul va realiza, între alte servicii, o analiză a eligibilității beneficiarului și proiectului de investiții, o analiză cost beneficiu, va  întocmi și depune dosarul de finanțare la Ministerul Energiei până la data de 12 septembrie.

CEO pune în aplicare planul de restructurare care implică implementarea unui plan de investiții (Planul de decarbonare) și asigurarea viabilității societății.  Planul de decarbonare care urmează să fie implementat în perioada 2021-2026, presupune diversificarea mixului energetic prin introducerea de energie regenerabilă și cu gaze în portofoliul companiei.

Realizării unei unități noi de cogenerare de înaltă eficiență la Sucursala Electrocentrale Craiova II se poate face cu accesarea de fonduri europene aferente PNNR.„Planului Național de Redresare și Reziliență – Sprijinirea investițiilor în cogenerare de înalta eficiență (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, aferent – Măsurii de investiții 3 – Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaze, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea atingerii unei decarbonizări profunde.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.