Oct 18, 2022

Ciolacu insistă: Trebuie să se revină la o piaţă de energie reglementată pe o perioadă de timp limitată | InvesTenergy

Este nevoie, în continuare, de soluții pentru a asigura prețurile la energie și gaze naturale practicate la consumatorul final la un nivel cât mai accesibil!, este concluzia unei întâlniri de lucru care a avut loc la Guvern. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întânit, ieri, la o ședință de lucru pe teme de energie, cu lideri ai coaliției, membri ai Guvernului și cu reprezentanți ai furnizorilor și distribuitorilor de energie.

Cu această ocazie, au fost analizate soluții pentru optimizarea mecanismelor de gestionare a situației generate de creșterea prețurilor la energie. Participanții au subliniat nevoia de a găsi soluții pentru a asigura prețurile practicate la consumatorul final la un nivel cât mai accesibil. Soluțiile necesare pe termen scurt și mediu vizează stabilitatea si funcționalitatea pieței, precum și o perspectivă corectă a evoluției în anul 2023, în contextul noilor prevederi ale Regulamentului European 1854/6 octombrie a.c., se precizează în comunicatul Guvernului.

La întâlnire au participat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, președintele și vicepreședintele ANRE, Dumitru Chiriță, respectiv Zoltan Nagy-Bege. Din partea furnizorilor și distribuitorilor de energie, au participat reprezentanții board-ului Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie din România (ACUE). Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, insistă că trebuie să se revină la o piaţă de energie reglementată pe o perioadă de timp limitată.

”Eu şi colegii mei am mers pe reglementare, fiindcă toată tâmpenia a pornit de la  liberalizare a preţurilor haotică. Nimeni nu s-a gândit. Mai mult, fiindcă am avut minte ca lumea, am şi liberalizat şi am şi închis nişte capacităţi de producţie”, a declarat Ciolacu, la România TV.. ”Dacă nu interveneam în aprilie cu ordonanţa, proastă cum a fost, sărea inflaţia în aer, aveam inflaţie de 40 la sută. Cât de cât s-au ţinut. Oricum, e predictibil că oamenii plătesc 0,68 pentru acel consum de până la 155. Este în acest moment, cel mai mic preţ din Europa, compensat. Sper ca în 2-3 zile să venim cu soluţii pe o perioadă predictibilă de minim 2 ani de zile”, a adăugat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.