Sep 19, 2022

CLOTILDE ARMAND: “PNL escaladează politic un non-subiect pentru a distrage atenţia de la criza energetică”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a răspuns, astăzi, acuzaţiilor aduse de PNL Sector 1, care a făcut public raportul Curţii de Conturi şi a acuzat faptul că aproape 50 milioane lei ne costă încălcarea legii de către Clotilde Armand. Primarul spune că “PNL escaladează politic un non-subiect pentru a distrage atenţia de la criza energetică şi că, la Sectorul 1, liberalii au respins în mod repetat programul Termoficare de la soare, potrivit News.ro.

“În spiritul transparenţei şi pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria Sectorului 1 a publicat integral, pe site-ul instituţiei, decizia Curţii de Conturi, încă în data de 11 august 2022”, afirmă Primăria Sectorului 1, într-un punct de vedere oficial.

Instituţia precizează că “nu există presupuse ”ilegalităţi”, aşa cum fals sunt prezentate în mass-media, şi nu există niciun prejudiciu”.

“Curtea de Conturi a dispus mai multe măsuri şi a făcut recomandări care urmează să fie duse la îndeplinire de Primăria Sectorului 1”, mai afirmă Primăria.

“PNL escaladează politic un non-subiect pentru a distrage atenţia de la criza energetică- la Sectorul 1, liberalii au respins în mod repetat programul Termoficare de la soare – de la scandalul banilor daţi de la subvenţia de stat către televiziuni şi site-uri de casă şi de la împrumutul de 300 milioane euro acordat firmei Blue Air,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Reprezentanţii PNL Sector 1 precizează că, de peste o lună, edilul Clotilde Armand ascunde raportul Curţii de Conturi, pentru că spune negru pe alb că a încălcat legea în mod flagrant şi constant. “Doar în 2021 au fost constatate abateri de la legalitate ce însumează aproape 50 milioane lei în achiziţiile şi plăţile derulate de Primăria Sectorului 1. Efectuare de plăţi nelegale, achiziţii derulate pe repede înainte de echipa din cabinetul primarului, fără implicarea direcţiilor specializate şi fără respectarea procedurilor legale.

Acestea sunt concluziile unui raport pe care Armand l-a vrut ascuns cu orice preţ”, mai arată comunicatul de presă al organizaţiei liberale. De asemenea, liberalii de la PNL Sector 1 anunţă că vor solicita un audit extern extins, prin proiect de hotărâre de consiliul local şi vor cere sesizarea organelor de anchetă penală pentru tragerea la răspundere a vinovaţilor.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.