Oct 27, 2022

Companiile Fluor Corporation (USA), Sargent & Lundy (USA), SNC Lavalin (Canada) și Framatome (Franța) vor să coopereze cu Nuclearelectrica pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare | InvesTenergy

Companiile Fluor Corporation (USA), Sargent & Lundy (USA), SNC Lavalin (Canada) și Framatome (Franța) vor explora oportunități de cooperare în domeniul nuclear civil, atât în ceea ce privește dezvoltarea reactoarelor nucleare tradiționale, cât și avansate, cu Nuclearelectrica, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu, care participă la conferința Internațională Ministerială pentru Energie Nucleară în Secolul 21.

Am participat împreună cu Jennifer Granholm și cu Jonathan Wilkinson, Ministrul Resurselor Naturale, din Canada, la un anunț foarte important pentru dezvoltarea programului nuclear civil din țara noastră: Companiile Fluor Corporation (USA), Sargent & Lundy (USA), SNC Lavalin (Canada)  și Framatome (Franța) vor explora oportunități de cooperare în domeniul nuclear civil, atât în ceea ce privește dezvoltarea reactoarelor nucleare tradiționale, cât și avansate, cu Nuclearelectrica (România).

Secretarul pentru Energie Jennifer Granholm este o susținătoare a dezvoltării și inovării în domeniul energiei, inclusiv în România, a afirmat ministrul Virgil Popescu. Aceste patru companii sunt furnizori de top la nivel mondial de tehnologie nucleară și inginerie, achiziții și management al construcțiilor și aduc cunoștințe de neegalat în furnizarea de energie nucleară de clasă mondială în siguranță și în siguranță. Iar parteneriatul cu SNN demonstrează experiența și profesionalismul în domeniul nuclear pe care îl deține România.

Prin aceste parteneriate ne vom atinge și țintele de decarbonare și, totodată, vom întări independența și securitatea energetică, foarte importante în actualul context geopolitic. Prin cooperare vom demonstra că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă politică. Parteneriatul dintre România – SUA – Canada și Franța va aduce noi oportunități pentru viitorul energiei nucleare, așa cum spune și motto-ul conferinței ”Atoms for peace and Development”, susține ministrul Energiei.

Department of Energy SUA analizează implicarea în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă Ieri, 26 octombrie, ministrul Virgil Popescu a avut o întâlnire de lucru cu David Turk, Secretar adjunct pentru Energie din Statele Unite. S-a discutat despre stadiul proiectelor prevăzute în Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România.

Oficialul american a transmis că DOE (Department of Energy) analizează posibilitatea implicării în finanțarea construcției reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, pe lângă suportul financiar pe care îl vom avea și de la EximBank, a anunțat ministrul Virgil Popescu. De asemenea, s-a discutat și despre proiectul SMR-urilor, despre situația actuală din regiunea noastră, inclusiv a sistemului energetic din Ucraina și Republica Moldova, state afectate din cauza războiului agresiv al Rusiei.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.