Nov 4, 2022

CONSUMUL DE ENERGIE LA PALATUL VICTORIA A FOST REDUS CU 200.000 KWH

Guvernul a economisit, în primele opt luni ale anului 2022, la nivelul clădirii Palatului Victoria, aproximativ 200.000 kwh energie electrică, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Premierul Nicolae Ciucă a făcut un apel către angajaţii care îşi derulează activitatea la Palatul Victoria, dar şi către ministerele din cadrul Guvernului să facă economie. (…) În privinţa Palatului Victoria, locul unde ne desfăşurăm activitatea, pot să vă spun că au fost reduceri semnificative, cel puţin potrivit facturilor care au venit până acum aici. Şi mă refer la cele care acoperă inclusiv luna august. Există economii pentru aceste opt luni ale anului, pentru care există facturi emise, care au ajuns la sediul Guvernului, de aproximativ 200.000 de kwh. Asta înseamnă că, în medie, au existat între 7.000 şi chiar aproape 50.000 de kwh mai puţini faţă de lunile corespondente ale anului trecut, dar, per total, sunt aproximativ 200.000 kwh pe care i-am economist în acest an la nivelul Palatului Victoria”, a precizat Dan Cărbunaru, întrebat ce măsuri a luat Guvernul pentru a reduce consumul de energie electrică la Palatul Victoria.

Cărbunaru a făcut precizări şi în privinţa sumelor de plată cuprinse în facturile la energia electrică emise către Guvern.

„În privinţa facturilor, acestea au un cuantum apropiat, uneori, de nivelurile anilor anteriori. Astfel, dacă în 2021, în ianuarie, existau facturi de 96.000 de lei, în ianuarie anul acesta au fost de 127.000 de lei, în februarie 87.000 de lei, anul acesta 114.000 de lei. Ultima factură, pentru luna august, 154.376 de lei faţă de cei 128.000 de lei din august 2021. Aş vrea să insist asupra faptului că ceea ce premierul a cerut s-a întâmplat, în sensul în care economisirea de energie la nivelul Guvernului este o realitate care poate fi confirmată cu date concrete”, a susţinut Dan Cărbunaru.

Sursa: Focus Energetic

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.