May 31, 2023

Contractul de 673,5 milioane euro pentru construcţia centralei de la Mintia a fost semnat

Contractul în valoare de 673,5 milioane de euro pentru construcţia şi punerea în funcţiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW de la Mintia a fost semnat între AVAX Group şi Mass Group Holding (MGH), a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Noua centrală de la Mintia urmează să fie pusă în funcţiune în vara anului 2026.

„Ne ţinem de promisiuni! Un nou pas important pentru construcţia centralei de la Mintia! S-a semnat contractul pentru construcţia şi punerea în funcţiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW! Contractul, în valoare de 673,5 milioane de euro, a fost semnat între AVAX Group şi Mass Group Holding (MGH)”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Construcţia va dura 38 de luni, iar investiţia va crea aproximativ 700 de locuri de muncă.

„Unitatea va funcţiona pe gaz natural şi va cuprinde două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 şi trei generatoare SGen5-3000W de la SIEMENS. Totodată, componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen. Astăzi a fost făcut un nou pas pentru independenţa energetică a ţării noastre”, a adăugat ministrul Energiei.

Sursa: Focus Energetic

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.