Sep 2, 2022

CRE: Aplicarea noii OUG va produce disfuncţionalităti grave şi ireversibile la nivelul pieţei de energie | InvesTenergy

Asociatia Centrul Roman al Energiei, prin membrii sai, principalele companii din sectoarele productiei, transportului si distributiei de energie, serviciilor energetice, isi exprima ingrijorarea privind efectele pe care de Urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 27/2022 privind masurile aplicabile clientilor finali din piata de energie electrica si gaze naturale in perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023 le va avea in intreaga piata de energie.

CRE regreta lipsa de comunicare si consultare autentica cu reprezentantii industriei energetice, atat mediul de afaceri, cat si mediul asociativ. Totodată, CRE estimează că aplicarea acestei ordonanțe va produce disfunctionalitati grave si ireversibile la nivelul pietei de energie si implicit riscuri privind securitatea energetica si a competitivitatii economice a Romaniei.

Nu in ultimul rand, CRE observa cu surprindere indepartarea de principiile si planurile enuntate de Comisia Europeana, privind directiile legislative ale pietei interne de energie (ex. Directiva 944/2019, Regulamentul 943/2019), setul de solutii cu privire la solutionarea prezentei crize energetice, si insasi principiile de baza ale functionarii mediului de afaceri.

Centrul Român al Energiei își afirmă constant disponibilitatea de a se implica active prin recomandari si elaborare de masuri generale si specifice pentru asigurarea securitatii energetice, a continuitatii cu alimentare cu energie la preturi suportabile pentru consumatorii finali.

Sursă: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.