Feb 14, 2023

Cutremur în zona Olteniei. Ministrul Energiei: Au fost anumite declanșări, însă nu au afectat funcționarea în condiții optime a SEN

Virgil Popescu a cerut producătorilor, distribuitorilor de energie și gaze, Transgaz și Transelectrica să analizeze și să actualizeze, după caz, planurile de intervenție în caz de cutremur

În condițiile în care regiunea de Sud-Vest a fost afectată astăzi de un cutremur cu epicentrul în județul Gorj, Sistemul Energetic Național a funcționat fără probleme, asigurându-se în bune condiții atât producerea, cât și furnizarea energiei electrice și gazelor naturale, asigură Virgil Popescu, ministrul Energiei. De altfel, la această oră, România este exportator de energie electrică.

Trebuie spus că evenimentul seismic de astăzi a fost resimțit mai puternic decât cel de ieri, existând și anumite declanșări în SEN, însă acestea nu au afectat funcționarea în condiții optime a Sistemului Energetic Național, prezintă ministrul într-o postare pe facebook.

Complexul Energetic Oltenia comunică: În urma mișcărilor seismice care au avut loc în data de 14.02.2023, în Sucursalele Electrocentrale Turceni și Ișalnița, precum și în carierele miniere din cadrul CEO nu s-au înregistrat probleme în exploatare. La Sucursala Electrocentrale Rovinari, au existat decuplări la alimentarea de servicii generale. Realimentarea a fost reluata în 20 de minute prin recuplarea transformatoarelor.

Grupurile energetice au rămas în paralel pe toata perioada și protecțiile au funcționat corect. Ministrul Virgil Popescu a cerut tuturor companiilor din portofoliul Ministerului Energiei, producătorilor, dar și distribuitorilor de energie electrică și gaze naturale, precum și Transgaz și Transelectrica, să analizeze și să actualizeze, dacă este cazul, planurile de intervenție în caz de cutremur. Nu este motiv de panică și nu trebuie să ne alarmăm, este doar o măsură de precauție și responsabilitate, a precizat Popescu. De asemenea, Transelectrica informează că în contextul cutremurului înregistrat astăzi în zona Olteniei, SEN funcționează în parametri normali, nefiind afectată siguranța alimentării cu energie electrică.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.