Jan 29, 2023

Dan Plaveti, fost președinte al ANRE, numit în Directoratul CE Oltenia | InvesTenergy

Fost președinte al ANRE, Plaveti Iulius Dan a fost numit membru în Directoratul CE Oltenia.

Consiliul de Supraveghere a aprobat numirea domnului Plaveti Iulius Dan pentru o perioadă de 4 luni, începand cu data de 23.01.2023, în baza prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, a anunțat compania.

Plaveti Iulius Dan, absolvent al Universității Politehnice Bucuresti, a ocupat succesiv funcții de conducere în cadrul unor mari companii, inclusiv în domeniul energetic, precum vicepreședinte și, ulterior, președinte al ANRE în perioada 2009–2012, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica SA în anul 2017, Director General al  Hidroserv SA în perioada 2018-2021. Având în vedere tragedia de la Jilț Sud, în care trei persoane au decedat iar alte 10 au fost rănite, Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a completat Directoratul societății cu membri noi pentru a putea lua măsuri imediate de sprijin pentru familiile greu încercate de pierderea suferită.

Astfel, începând cu data de 19.01.2023, în Directoratul Societății Complexul Energetic Oltenia au fost numiți pentru o perioada de 4 luni, Trufelea Constantin Cosmin și Bălășoiu Ion care, împreună cu președintele Directoratului Daniel Burlan și Marius Negru, membru în Directorat, vor continua actul de management al companiei, anunță compania. Trufelea Constantin Cosmin care a ocupat până în prezent poziția de șef la Unitatea Minieră de Carieră Roșia Peșteana, are o vechime de peste 25 de ani în minerit, cunoaște în detaliu toate problemele cu care se confruntă carierele miniere și are soluții pentru rezolvarea lor.  Și-a început activitatea în anul 1998 ca inginer electromecanic la Cariera Roșia, ulterior fiind promovat adjunct șef sector, șef sector și director de carieră.

Bălășoiu Ion a ocupat poziția de director tehnic al Sucursalei Miniere, avand o vechime de 27 de ani în sistem și este, de asemenea, unul dintre specialiștii din minerit care își va aduce aportul în activitatea societății.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.