Jun 8, 2022

DATA SCIENCE IN ENERGY

Preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, Sandor Bende împreună cu deputatul Oana Ozmen alături de Think Tank 360 și ADAA organizează, în data de 8 iunie, în premieră naţională pentru sectorul energetic, dezbaterea “Data Science in Energy”.

În viitorul apropiat, ne vom confrunta cu o creștere incomensurabilă a utilizării soluțiilor data science pe plan socio-economic. Actualmente procesul de transformare digitală este o mare provocare pentru orice economie a lumii. Economia bazată pe date (data science) înlocuiesțte principiile dezvoltării cu care suntem obișnuiți. Pentru companiile naționale, și nu numai deja data science reprezintă o provocare, dar și o oportunitate imensă.

Dna. Silvia VlĂSCEANU – director executiv HENRO – Asociația Producătorilor de Energie Electrică a fost invitată  pentru a dezbate problematici legate de tranziţia energetică va depinde şi de facilitatea de finanţare a celor care vor fi sau sunt afectaţi de actualele preţuri volatile din domeniul energiei electrice:

“În ultimii ani toate sunt smart, termen sau concept care nu exista în trecut. Din păcate, nu se vorbeşte despre schimbarea modelului de piaţă din energie. Dacă modelul actual va fi schimbat, acest lucru va duce la modificări substanţiale ale domeniului energetic, modificări ce vor include prezenţa şi utilizarea algoritmilor Inteligenţei Artificiale. (…) Trebuie să introducem în discuţie şi conceptul de stocare inteligentă de energie ce are în vedere urgentarea tranziţiei şi implementarea angajamentelor luate. Schimbul de concepte este necesar să fie permanent, pentru că prezentul şi viitorul energetic nu reprezintă doar apanajul inginerilor energeticieni”, a afirmat Silvia Vlăsceanu.

PARTICIPANȚI

Dezbaterea Data Science in Energy va aduce împreună nume sonore din industria energetică: Zoltan Nagy-Bege – ANRE, Silvia Vlăsceanu – HENRO, Daniela Dărăban – ACUE, Petru Ruşeţ – Siemens Energy România, Gabriel Andronache – Transelectrica, Oana Bucur și Bogdan Dumitrescu- FPPG, Gabriel Dumitraşcu – expert în energie, Ştefan Frangulea – Electrica Grup , alături de reprezentanţi ai mediului privat şi ai organizaţiilor non-profit: Costin Postoiu – Energy Policy Group , Horia Mihălcescu – Pentagon M&R, Andreea Ioniță Cirebea – EON, Vlad Zamfirescu –IBM, Valentin Ene – E-ARC şi de oficiali ai Parlamentului României: Bende SandorOana Ozmen, Florin Alexe – Comisia pentru Industrii şi servicii, Anca Dragu – Comisia de Buget Finanţe, Lorand Antal – Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale Senat, Bogdan Ivan – Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor

PARTENERII EVENIMENTULUI:

Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă (E-ARC), ROMGAZ, Transelectrica, Federaţia Patronală pentru Petrol şi Gaze (FPPG), Transgaz, Energy Policy Group, HENRO, Alert24, Lotus Cosmetics, DO Security, Wolters Kluwer România, Enayati Medical City, EON, Business Watch, Data Booster, România Durabilă, ICI, Electrica Grup, ASPES, Pentagon M&R.

Salvează acum linkul de livestream http://cdep.ro/pls/dic/htp_direct?jw_stream=3&idl=1 și ia și tu parte la dezbaterea din Camera Deputaților!

 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.