May 24, 2022

Decernarea premiilor galei Focus Energetic “Doamne în Energie”

Doamna Silvia Vlăsceanu, directorul executiv al Asociației Producătorilor de Energie Electrică – HENRO, a fost premiată ieri, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Galei Focus Energetic “Doamne în Energie”, pentru eforturile în adoptarea unei legislații stabile și predictibile, care să asigure securitatea în alimentarea cu energie sigură, durabilă și la prețuri accesibile.

“Am deosebita onoare să înmânez acest premiu unei doamne cu o pregătire profesională impresionantă și cu o expreriență remarcabilă în diferite structuri. Absolventă a Institutului Politehnic București și a Academiei de Studii Economice, cu un doctorat în științe inginerești, specializarea energetică, fost inspector de concurență în cadrul Consiliului Concurenței, fost consilier parlamentar la Comisia pentru Servicii și Industrii din Camera Deputaților, fost director executiv ACUE și actual director executiv HENRO, i se acordă această diplomă de excelenșă doamnei Silvia Vlăsceanu, pentru eforturile în adoptarea unei legislații stabile, care să asigure securitatea în alimentarea cu energie sigură, durabilă și la prețuri accesibile.” au fost cuvintele domnului Sándor Bende, președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților.

De asemenea, în cadrul evenimentului, domnul Laurențiu Urluescu, președintele AFEER (Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România), i-a înmânat premiul pentru implicarea în creșterea sustenabilă a siguranței și securității nucleare românești doamnei Andra Aida Pop, inginer șef Departament Dezvoltare Investiții la Centrala Atomică de la Cernavodă, din cadrul Societății Naționale Nuclearelectrica.

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la inaugurarea hidrocentralei Porțile de Fier 1, domnul Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei, i-a înmânat diploma de excelență doamnei Adriana Dadu, project manager în cadrul Hidroelectrica, pentru implicarea în asigurarea funcționării optime a disipatorului la Porțile de Fier 1, la jumătate de secol de la inaugurarea hidrocentralei.

Mai mult, presedintele directoratului Hidroelectrica, domnul Bogdan Badea, a înmânat premiul pentru implicare în implementarea strategiei de dezvoltare a Transgaz, în contextul actual, doamnei Mihaela Virginia Toader, membru în Consiliul de Administrație al Transgaz.

Nu în ultimul rând, domnul Ovidiu Demetrescu, președintele Asociației Române pentru Bună Administrare, a înmânat un premiu unei doamne fără de care performanța financiară la care a ajuns compania Complexul Energetic Oltenia nu ar fi fost posibilă. Cu o experiență de peste 27 de ani în domeniul finanțe – contabilitate în cadrul entităților componente CE Oltenia, ocupând succesiv funcții de conducere ale direcțiilor financiar – economice ale acestora, doamna Adriana Luminița Popescu a primit premiul pentru implicarea în domeniul finanțe – contabilitate și reușita atingerii nivelului de performanță financiară ”A” la Complexul Energetic Oltenia.

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.