Jun 20, 2023

Decizie a premierului Ciolacu: Alexandru Petrescu este noul președinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale | InvesTenergy

Alexandru Petrescu este noul președinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. El a fost numit în această funcţia, cu rang de secretar de stat, prin decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu.

Decizia a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Alexandru Petrescu este membru PSD. El a fost ministru al Economiei, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat și ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Petrescu a fost director general al Poștei Române, membru al Consiliului de Administrație al Poștei Române și președinte al Consiliului de Administrație al SN CFR Călători SA. A fost și director general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Din 2021 este membru în Consiliul de Administrație al SC Fondul de Compensare a Investitorilor SA. ​​

Alexandru Petrescu are dublă cetățenie, română și britanică. Este licențiat în economie la University of Wales, fiind specializat în Business Administration. La Londra a deținut mai multe poziții de conducere în sistemul financiar-bancar din Regatul Unit.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.