Jul 27, 2023

Depozitarul Central distribuie dividende pentru acţionarii Romgaz

Depozitarul Central distribuie, începând de astăzi şi până în data de 27 iulie 2026, dividendele aferente anului 2022 pentru acţionarii SNGN Romgaz SA, informează Agerpres. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 3,42 lei.

Potrivit unui comunicat al Depozitarului Central, acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 6 iulie 2023.

Acţionarii care sunt clienţi ai unui participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari; în numerar, la ghişeele bancare ale BRD Groupe Societe Generale SA din întreaga ţară.

“Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru”, precizează Depozitarul Central.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.