Oct 14, 2022

“Depozitele de gaz din ţara noastră au depăşit, azi, cota de umplere de 90%

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, astăzi, că depozitele de gaz din România au depăşit, azi, cota de umplere de 90 la sută, astfel că avem cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitaţi deja în plus faţă de anul trecut, iar românii şi economia noastră vor avea la dispoziţie întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea, relatează News.ro.

“Depozitele de gaz din România au depăşit, azi, cota de umplere de 90 la sută. Avem cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitaţi deja în plus faţă de anul trecut, adică 2,774 miliarde mc din capacitatea totală de stocare de 3,07 miliarde”, spune premierul pe Facebook.

Potrivit şefului Executivului, “românii şi economia noastră vor avea la dispoziţie întreaga cantitate de gaze necesară pentru a trece cu bine această iarnă, indiferent de cum va fi vremea”.

“Din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferenţa este acoperită de cantităţile din depozite. Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populaţie, industrie, mediu de afaceri”, spune premierul.

“Am cerut instituţiilor responsabile să continue ritmul intens de depozitare a gazelor şi să gestioneze cu mare atenţie cantităţile necesare pentru a trece cu bine peste această iarnă. Având preţuri plafonate la gaze pentru români şi suficient gaz pentru funcţionarea economiei, Guvernul va continua să sprijine activ atât cetăţenii, cât şi industriile noastre”, mai spune Nicolae Ciucă.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.