Jul 14, 2023

Diana Robescu, Decan: Provocările energetice de azi au nevoie de absolvenții Facultății de Energetică. Valeria-Alina Andronescu, Șef de promoție ingineri 2023: Visul meu este să pun bazele propriei companii de proiectare și execuție rețele electrice | InvesTenergy

Festivitatea de absolvire a promoției de ingineri 2023, Facultatea de Energetică: 297 absolvenți de studii de licență și 199 de absolvenți de studii de masterat. POLITEHNICA București sărbătorește succesul unei noi generații de ingineri! 

“Te întrebi dacă a fi inginer energetician este o carieră de viitor? Cu siguranță da!”, a spus, cu convingere, Prof. dr. ing. Lăcrămioara Diana Robescu, Decan al Facultății de Energetică, la Festivitatea de absolvire a promoției de ingineri 2023 „Nicolae TIPEI”. “Lumea va privi către ingineri pentru a schimba mentalități, pentru a inova și pentru a crea tehnologiile viitoruluii”, a afirmat Mihnea Costoiu, Rector al Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București

Provocările energetice de azi au nevoie de absolvenții Facultății de Energetică pentru a veni cu idei, a face parte din proiecte grandioase, a conduce proiecte, pentru a dezvolta tehnologiile și a modela viitorul, a completat Robescu.

Îmi doresc să urmez o carieră în domeniul pe care l-am studiat, iar visul meu este să pun bazele propriei companii de proiectare și execuție rețele electrice, a spus Valeria-Alina Andronescu, Șef de promoție Facultatea de Energetică

An de an, festivitatea de absolvire marchează încununarea rezultatelor academice și a succesului unei noi generații de ingineri și, totodată, o experiență unică pentru fiecare absolvent.

De 205 ani, principala misiune este aceea de a face lumea mai bună prin știință și inginerie. Încă de la început, POLITEHNICA București a pregătit oamenii care, prin inovație și tehnologie, au avut un rol crucial în transformarea societății și ne-au adus unde suntem în prezent: ingineri, creatori de viitor.

,,Ne-am dorit ca prin programele educaționale POLITEHNICA București să ofere viitorilor ingineri nu doar cunoștințe, ci și încredere, suport și viziune. Inginerii noștri excelează oriunde în lume și sunt mereu în vârful domeniilor în care activează. În perioade de criză, oamenii privesc către ingineri pentru a găsi soluții, iar acest lucru nu se va schimba. Lumea va privi către ingineri pentru a schimba mentalități, pentru a inova și pentru a crea tehnologiile viitorului.  Generația 2023, marcată de cuvântul adaptare, a avut parte de experiențe unice. Puține generații se pot lăuda, cu ghilimele de rigoare uneori, că au asistat la atât de multe evenimente, din nefericire la o pandemie, la un război, dar și la digitalizarea accelerată a învățământului, la explozia inteligenței artificiale sau lansarea primelor rachete ce pot fi recuperate după fiecare zbor. Această generație marchează și istoria universității noastre, 2023 va rămâne anul de transformare al UPB în Universitatea Națională de Ştiință și Tehnologie POLITEHNICA București, prin alăturarea Universității din Pitești. Forța universității noastre va crește în următorii ani, prin diversificarea ofertei universitare și prezența noastră alături de mai mulți operatori economici și de societate în ansamblul său. Eforturile universității de a sincroniza programa cu piața muncii se oglindesc în rata de angajare a absolvenților noștri, în primul an după absolvire aceasta depășind procentul de 90%”, a precizat Mihnea Costoiu, Rector al Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București a dat startul festivităților de absolvire! Duminică, 9 iulie, începând cu ora 14:00, în Aula Magna, a avut loc Festivitatea de absolvire a promoției de ingineri 2023 „Nicolae TIPEI” din Facultatea de Energetică.

,,Te întrebi dacă a fi inginer energetician este o carieră de viitor? Cu siguranță da! Civilizația modernă și dezvoltarea ei viitoare se bazează pe energie. Ingineria energetică este un domeniu vital pentru funcționarea și dezvoltarea societății civilizate și vedem astăzi cu toții importanța acesteia.Școlile, spitalele, transporturile, telecomunicațiile și multe altele au nevoie de energie pentru a funcționa. Există o nevoie din ce în ce mai mare de optimizare a proceselor și sistemelor pentru utilizarea eficientă și durabilă a energiei, ceea ce înseamnă că inginerul energetician va fi întotdeauna la mare căutare nu doar de industria energetică, ci și de multe alte industrii și domenii de activitate“, a afirmat Prof. dr. ing. Lăcrămioara Diana Robescu, Decan Facultatea de Energetică.

Ceremonia a cuprins prezentarea personalității profesorului Nicolae Tipei, depunerea jurământului de credință față de țară și profesie, premierea șefilor de promoție și înmânarea diplomelor de inginer. Evenimentul a onorat munca celor 297 absolvenți de studii de licență și celor 199 de absolvenți de studii de masterat.

„Am ales POLITEHNICA București deoarece mi-am dorit să urmez o facultate care să îmi ofere o gamă largă de oportunități pentru viitor. Sfatul meu pentru absolvenții de liceu este să nu renunțe niciodată și să nu uite faptul că orice problemă are o soluție. Îmi doresc să urmez o carieră în domeniul pe care l-am studiat, iar visul meu este să pun bazele propriei companii de proiectare și execuție rețele electrice”, a spus Valeria-Alina Andronescu,  Șef de promoție Facultatea de Energetică. Între 9 si 16 iulie vor avea loc festivitățile de absolvire ale celor 15 facultăți din Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București! Până la finalul evenimentelor din acest an, 6.500 de absolvenți își vor primi diplomele de inginer. Îi felicităm și le dorim mult succes tuturor absolvenților!

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.