Jan 26, 2023

Directorul Hidroelectrica despre facturi: “Nu vor veni 9-10 odată!”

Directorul Hidroelectrica spune că firma va începe să emită în sfârșit facturile restante clienților casnici, dar nu vor fi trimise toate odată, deși compania oferă posibilitatea plății în rate. Ce explicații a dat Bpgdan Badea

„Nu vor veni teancuri de 9-10 facturi. Procesul de facturare pentru perioada anterioară a început la Hidroelectrica, s-a facturat luna aprilie şi am luat decizia ca totuși facturile să nu vină într-un singur calup, ci să vină pe fiecare lună în parte, cu un anumit decalaj. Facem asta pentru a încerca să diminuăm numărul de solicitări de eșalonare pe care le pot face clienții în cazul în care nu pot plăti contravaloarea facturilor”, a spus Bogdan Badea, la Antena 3.

Pentru a veni în întâmpinarea clienților noștri, facturile vor veni cu o anumită periodicitate în fiecare lună, nu o să vină mai multe facturi într-un singur mail. Apoi, va fi un pic mai accelerat procesul de emitere al facturilor, probabil la un interval de o săptămână sau o săptămână şi jumătate, tocmai pentru a încerca să nu aglomerăm foarte mult ghișeele cu cereri de reeșalonare și să venim în sprijinul clienților noștri”, a explicat directorul Hidroelectrica.

Compania are termen de plată a facturilor 45 de zile și oferă clienților posibilitatea de a le plăti eșalonat, potrivit unei informări mai vechi de pe site-ul companiei.

“Dorim să reamintim că termenul de plată a facurilor emise de către Hidroelectrica este unul relaxat, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Dacă vă aflați în dificultate în ceea ce privește plata facturilor, aveți posibilitatea de a opta pentru eșalonarea sumelor restante, plata urmând a fi făcută în maximum 6 rate lunare, de valori egale. Pe perioada eșalonării vor fi achitate facturile curente, împreună cu ratele rezultate din cererea de eșalonare” arată compania.

Formularul tip pentru cererea de eșalonare este disponibil pentru descărcare în format electronic pe site-ul companiei.

Hidroelectrica are în jur de 500.000 de clienți casnci.

Sursa: E-nergia

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.