Sep 27, 2022

EDF vinde participaţia deţinută la o centrală electrică din Ţările de Jos

Compania energetică franceză EDF a anunţat vânzarea participaţiei sale de 50% la centrala electrică pe bază de gaze Sloe CCGT din Ţările de Jos firmei cehe EPH, transmite Reuters.

„Această tranzacţie face parte din programul de vânzare de active al EDF, în valoare de trei miliarde de euro şi finalizarea ei depinde de aprobarea autorităţilor de reglementare”, se arată în comunicatul EDF.

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost date publicităţii.

Separat, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat că Executivul a ales persoana care va conduce EDF, iar o nominalizare este „iminentă”. De asemenea, a adăugat oficialul, slujba de top de la ESF ar putea fi împărţită în două funcţii separate: preşedinte şi director general.

„Doctrina noastră…a fost întotdeauna să separăm funcţia de preşedinte de cea de director general. Nu văd de ce nu am proceda aşa şi la EDF”, a declarat Bruno Le Maire, la postul de radio France Inter.

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.