Sep 16, 2022

EDPR a inaugurat un parc eolian în Italia ce va asigura energie pentru peste 26.000 de gospodării

EDP Renewables a inaugurat parcul eolian Craco şi Stigliano din Basilicata, Italia. Parcul eolian care este situat în centrul regiunii Basilicata, are o capacitate totală de 35 MW şi produce 79 GWh annual, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, EDP Renewables (Euronext: EDPR) a inaugurat ieri parcul eolian Craco şi Stigliano din Basilicata, Italia.

Instalaţia din Italia, de la Craco şi Stigliano operează 10 turbine, fiecare cu o capacitate de 3,5 MW, însumând o capacitate totală de 35 MW. Parcul eolian va putea produce 79 GWh/an, economisind 37.250 de tone de emisii de CO2 pe an şi va furniza energie pentru 26.280 de gospodării.

Pe lângă parcul eolian, EDPR a construit şi infrastructura de conectare la reţea pentru parcul eolian la sfârşitul lunii august. Cu această nouă instalaţie capacitatea totală a EDPR în Italia a ajuns la 463MW.

Parcul eolian care este situat în centrul regiunii Basilicata, are o capacitate totală de 35 MW şi produce 79 GWh anual. Odată cu adăugarea parcului eolian Craco şi Stigliano, EDPR a ajuns la o capacitate totală instalată de 463 MW în Italia, subliniază sursa citată.

La ceremonia de inaugurare au participat CEO-ul EDPR, Miguel Stilwell d’Andrade, împreună cu COO EDPR pentru Europa şi Latam Duarte Bello, şi Directorul General EDPR Italia, Roberto Pasqua.

“Criza energetică cu care se confruntă în prezent Europa şi independenţa energetică din ce în ce mai urgentă, ne determină să ne consolidăm angajamentul faţă de aprovizionarea şi producerea de energie din surse regenerabile. Odată cu inaugurarea acestui nou parc eolian EDP contribuie cu mândrie la a face Italia mai ecologică şi mai independentă energetic”, a spus Miguel Stilwell d’Andrade, CEO EDPR, prezent la inaugurare.

Au participat şi Francesco Micucci, primarul oraşului Stigliano şi Vincenzo Lacopeta, primarul oraşului Craco, care a declarat: “Suntem mândri să contribuim ca o comunitate pentru a răspunde unei mari cauze de interes naţional. Această instalaţie reprezintă o dovadă clară a devotamentului regiunii noastre pentru apărarea mediului şi sustenabilitate.”

La eveniment au fost prezenţi Duarte Bello, Chief Operating Officer al EDPR pentru Europa şi Latam, şi Roberto Pasqua, Director General al EDPR Italia, precum şi o reprezentanţă a elevilor din şcolile primare locale.

Investiţia din Italia reflectă angajamentul EDPR faţă de tranziţia energetică şi independenţa energetică a Italiei şi a Europei.

Parcul eolian Craco şi Stigliano consolidează şi mai mult legătura dintre EDPR şi Italia. Compania este prezentă cu numeroase parcuri eoliene în ţară şi a lansat recent campania de crowdfunding “Energie împreună. Turul energiei regenerabile în Italia” pentru a oferi cetăţenilor italieni oportunitatea de a face parte din tranziţia energetică, recunoscând şi recompensând legătura cu teritoriile.

De asemenea, EDPR se angajează să dezvolte programe de formare pentru tineri pentru a profita de oportunităţile de angajare oferite de prezenţa parcurilor eoliene în teritoriu, se mai arată în comunicat.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.